Nadat we vorige week de topper tegen Goes hebben verloren, stond er vandaag weer een kraker op het programma. Kapelle 4 kwam op bezoek. Dit studententeam stond samen met ons op de tweede plaats. Bij een overwinning gaan de mannen van Sir Alex met een stevige tweede plaats overwinteren. De lange winterstop (10 maart 2018 rolt de bal pas weer) zorgt voor de nodige speculaties… Welke speler gaat straks als eerste de drie getallen op de weegschaal aantikken (100+)?!?

De voorbereiding

Over de wedstrijdvoorbereiding kunnen we kort zijn. Door Goud, Ronald en Rijk werden er woensdag drie punten opgehaald in Rotterdam. Verder houdt de blessuregolf aan. Door Lucien werd er bier beloofd voor de aanwezigen op de training. Deze verleiding kon alleen Charrel niet weerstaan. Dit betekende ook dat er weer geshopt moest worden naar een aantal kersen. Jordy “Rizzla” de Jonge wilde na 5 jaar weer eens een wedstrijdje meedoen. Hij moest even om zich heen kijken in de kleedkamer. Er zaten hier en daar de nodige “(aankomende) pappa” kilo’s aan bij sommige spelers… Vanwege de blessures en de belangrijke wedstrijd deed Sir Alex nog een ultiem verzoek aan de weergoden voor afgelasting. Er werd zelfs nog een verzoek gedaan om met poedersneeuw het veld vrijdagnacht nog te bewerken. Hier werd geen gehoor aangegeven door El Capitano.

Op zaterdagochtend melde extra kers Kappa zich nog aan. Er werd nog even een check gedaan of hij niet in één keer door kwam van Dominator, maar dit was niet het geval. De volgende 11 namen stonden aan de aftrap:

Roy

Kleine Mol – Jordy – Robbie

Ronald – Grote Mol

Robert – Charrel – Lucien – Rijkie

De wedstrijd

Oplettende toeschouwers moeten met nostalgie gekeken hebben. Wat zich de komende 90 minuten voltrok was een exacte kopie van het gros van de wedstrijden die de afgelopen 4 seizoenen door het oude “Twiddu” werd gespeeld. Er werd ontzettend slap gestart. Dit resulteerde in een snelle 1-0 door counterploeg Kapelle. Een snelle 1-1 (mooie actie kleine Mol en goed afgemaakt door Roy) bracht geen ommekeer. In een tijdsbestek van 5 minuten liep Kapelle verder uit naar 1-4. Door een mooie vrije trap van Roy werd met 2-4 de spanning voor rust nog enigszins terug gebracht.

Het plan was om na rust vol druk te zetten, en het eerste kwartier na rust was voor Luctor-Heinkenszand. Helaas resulteerde dit niet in een doelpunt. Noodlot trof op dat moment de scheidsrechter (de heer M. Kedde). Na een sprintje schoot het in kuit en hij kon de wedstrijd niet uitfluiten. In allerijl werd er een scheidsrechter uit de kantine gehaald (de heer J. Kedde). Deze onderbreking trok Kapelle beter dan Luctor. D’n Jeff keepte een goede wedstrijd. Er werd zelfs een penalty gestopt. Hij kon echter niet voorkomen dat Kapelle 4 uit liep naar een 2-7 overwinning.

Het kampioenschap lijkt verder dan ooit. We gaan de winterstop hard doorwerken om de goede lijn weer proberen terug te vinden in de tweede seizoenshelft. Beginnende met een trainingskamp in Gent van 12-14 januari.