Na een lange winterstop van 3 maanden, kon vandaag aangetreden worden tegen Cadzand 2. Om toch enigszins op conditie te blijven, is er tussentijds nog een citytrip in Edingburgh belegd.
Van vrijdagavond tot maandagavond werden de looplijnen richting de pubs uitgezet door de organisatie, ook de alcoholische versnaperingen werden grondig getest. U vraagt zich als lezer misschien af…werd er ook nog gevoetbald in Schotland?? Jazeker ! Op zaterdag stond de wedstrijd Hibernian Fc- Aberdeen op het programma. Op deze trip werden de puntjes nog even op de i gezet voor het vervolg van de competitie , waar alle focus nu ligt op het kampioenschap.

Om 13.45 uur was het aanvang op het sportcomplex. Voor een aantal spelers nog een mooie gelegenheid om de nieuwjaarswensen uit te delen. Dat de selectie weer zin had om een potje te ballen, bleek wel uit de aanwezigheid van maar liefst 17 man. Deze middag werd het 4e ook nog eens voorzien van trainingspakken en de thermoshirts. Ook Imarco 1 (Sjaak) en Imarco 2 (Dennis) werden voorzien van coachjassen.

LHZ4 mocht vandaag aantreden op het oude hoofdveld van sv Heinkenszand. Door de vorst en sneeuw was de  het kwaliteit van het veld niet beter geworden.

Om 14.30 uur mocht er aangetreden worden tegen Cadzand 2. Uit werd er nog een krappe 1-2 geboekt, waar Jeroen in de slotfase de 3 punten bezorgde. Een tegenstander dus om niet te onderschatten in de strijd voor het kampioenschap. Overigens is DWO op doelsaldo de ploeg uit Heinkenszand voorbij, waarbij de druk uit Driewegen/Ovezande ligt en LHZ nu vol in de aanval gaat en niet de prooi is, maar de jager.

De opstelling:

Marnix

Stefan de B.     Jeroen   Hanny    Hans

Nouse     Lex   Mike  Edgar

Arno van ons       Aad

Wissels: John,  Guust, broer van Roel, Der Bomber, Goud, Bas, Wiebe

Na de laatste wedstrijd gespeeld te hebben in december, was het weer even wennen voor de manschappen van hoofdcoach Sjaak. LHZ zocht meteen de aanval, maar stuitte op de rode muur van Cadzand, die zich optrok. LHZ had het meeste balbezit, maar kon geen ruimte vinden in de verdediging van Cadzand. Na ruim een kwartier ging de telefoon van Aad af, ivm met storingsdienst werd Aad naar de kant gehaald. Der Bomber mocht zich bewijzen als pint-hitter en mocht Aad aflossen. Een gouden wissel van Sjaak, want niet veel later viel de 1-0. LHZ bleef de rode muur aanvallen, maar had geen geluk in de afronding. Ook de assistent scheidsrechter van Cadzand had ook groot aandeel, dat de voorsprong niet verder uitgebreid kon worden. Bij elke aanval ging de vlag de lucht in. Nouse gooide er weer een legendarische Nousiaanse uitspraak uit: “Je moet niet steeds vlaggen, als het geen buitenspel is”. Met een 1-0 werd de thee opgezocht.

Na de rust, was het spelbeeld nog het zelfde. LHZ in de aanval en Cadzand op de counter loeren en lange ballen naar voren. Kansen kreeg de ploeg uit Heinkenszand wel, alleen stond er elke keer, de paal, lat of de prima keepende sluitpost in de weg om de verlossende 2-0 te noteren. Sjaak had weer een gouden wissel in handen. Hij haalde Mike en Hanny eruit voor Bas en Edgar. In het veld zorgde dit voor enige commotie. Echter haalde de coach weer zijn gelijke en ook nu was het na de korte invalbeurt van (keeper)Bas, vandaag actief als speler, die met de punt van zijn schoen de bal nog net breed kon leggen op de mee opgestoomde Alex, en de 2-0 kon aantekenen.

De wedstrijd leek gespeeld te zijn, ware het niet dat de wijziging in de defensie nog niet goed werd uitgevoerd. Met een counter, kwam de bal bij de spits van Cadzand, die de eerste bal van de wedstrijd op doel kon schieten en meteen de aansluitingstreffer kon noteren. Onnodig maakte LHZ het zich nog moeilijk, door de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Jeroen kreeg nog een goede mogelijkheid om LHZ definitief in veilige haven te loodsen, echter ook deze vrije trap spatte op de lat uiteen.

5 minuten voor tijd gebeurde er dan toch nog een merkwaardig voorval. Fitness goeroe John, die minimaal 7 dagen in de sportschool te vinden is, kreeg kramp in de kuit….aanvoerder Hanny mocht het oude lijf nog even opwarmen om het slot op de defensie te gooien en de 3 punten aan boord te houden.

Uiteindelijk kwam dan het bevrijdende fluitsignaal, 3 punten in de pocket in nog in de race voor het kampioenschap. Een zeer slechte wedstrijd voor de groenhemden, maar een goed resultaat voor de ranglijst, waar ook concurrenten DWO, Axel en Patrijzen de volle buit pakte en de competitie spannend houden.

Volgende week mag LHZ 4 aantreden tegen Hontenisse, een ploeg net onder de titelkandidaten, waar rekening mee gehouden moet worden voor de cruciale wedstrijden van Axel, Patrijzen en DWO eraan komen. Om 14.30 uur bent u weer van harte welkom op het sportpark `t Prinsebos te Kloosterzande.