Luctor Heinkenszand 4 – Kloetinge 6

Vandaag de gelegenheid om te revancheren voor de offday van afgelopen weekend.

Helaas moest materiaalman/keeper Brand zich afmelden voor de wedstrijd vanwege het verreken van een spier in de schouder bij de tolpoort.
Gelukkig werd er meteen geanticipeerd door Der Bomber en werd collega Magere Ro van het 6e vastgelegd.

Ook nog geen Bek, die nog last heeft van een spier…daar staat het positieve nieuws tegenover , dat de ziekenboeg weer langzaam leegstroomt en Kloet, Roel en “man van glas” Alex weer bij de selectie waren opgenomen, ook Stefan de B. had een romantisch weekendje weg met vrouwlief in z`n favoriete (hoofd)stad met klap op de vuurpijl de musical Soldaat van Oranje op het hoofdmenu.
( Hierbij nog wat tips voor de komende wedstrijden  Overzicht Musicals 2021 | Musicalweb.nl).

Het was droog, een thuiswedstrijd EN om 14.30 uur spelen, kortom alle ingrediënten voor een mooie wedstrijddag. Coach West kon deze middag  ook weer beschikken over z`n assistent/rechterhand Aad en een nagenoeg voltallige selectie.

Tegenstander vanmiddag koploper Kloetinge 6, dat nog zonder puntverlies de lijst aanvoert.
In het verleden hebben beide ploegen de degens met elkaar mogen kruisen, waar het doorgaans gelijk opgaat.

Om 13.45 uur was het verzamelen op het sportpark van Luctor Heinkenszand.
Ook de jonge selectie van Kloetinge 6, waar de gemiddelde leeftijd 20 jaar is (wellicht nog jonger), was gearriveerd op het sportpark.

Selectie deze middag:
Magere Ro

Roel                Hannie©      Osse                               Hans.

Gold                JL16            Lexie                              Wiebe

Ibie               Nouse

Wissels:  Ed, Der Bomber, Kloet, Jeroen V.

Tijdens de warming-up gaf Kloet aan, dat het helaas toch niet ging.
Een kruis door de opstelling van coach West en werd Osse toch in de verdediging gepositioneerd en Lexie mocht zijn lang verwachte rentree weer maken op het middenveld.

Ook mevrouw Wiebe maakte haar debuut als toeschouwer. Wiebe snelde zich nog snel voor de wedstrijd naar haar toe. Schijnbaar sloeg de testosteron van Wiebe dusdanig hierbij omhoog, dat de thermoshirt niet meer noodzakelijk was en Wiebe in ontbloot torso op het veld stond om deze te ontdoen.

Iets later dan gebruikelijk gaf dhr. Toorenaar het startschot voor dit treffen deze middag.

Na 5 minuten spelen kwam Wiebe er toch achter dat hij z`n shirt achterstevoren had aangetrokken. Na een korte onderbreking kon de wedstrijd toch hervat worden.

Vandaag een aangepaste tactiek tegen de jonge mannen van Kloetinge.
Nouse mocht vandaag als “valse spits” optreden en JL16 mocht vandaag kilometers gaan maken op 10.

Na een aftastende fase van beide kanten, was het Kloetinge dat de eerste mogelijkheid had.

Grote kansen waren er van beide kanten niet, al was JL16 tweemaal dichtbij een doelpunt. Ook Kloetinge had een paar kansjes gehad, Wiebe kon nog voor de doellijn een doelpunt verijdelen en ook Ro had een aantal ballen weten te onderscheppen.

Met een brilstand werd de rust opgezocht.

In de rust werden der Bomber, Jeroen V en Ed ingebracht, verder geen tactische wijzigingen, aangezien iedereen zijn taken goed uitvoerde en het collectief stond tegen de rappe mannen van Kloetinge.

Na de rust eigenlijk het zelfde spelbeeld als de eerste helft, weinig grote kansen en LHZ4 loerende op een klein kansje voor een doelpunt.

De moegestreden Nouse mocht van zijn welverdiende “Sjekkie” gaan genieten na een kwartier in de 2e helft voor de sterk spelende Alex. Niet veel later mocht ook Hans van zijn rust genieten en mocht Roel weer zijn opwachting maken in het team.
Lang ging het gelijk op, toch wist Kloetinge via een aanval op voorsprong te komen.

Ro wist in eerste instantie nog het schot knap te pareren, maar in de rebound en via de kluts en been van Wiebe belandde de bal toch in het netje. Even werd er nog gedacht aan een edtje…maar volgens Wiebe was dit niet het geval.

LHZ4 probeerde nog de gelijkmaker te forceren, maar door goed verdedigend werk in de defensie van Kloetinge, waren de kansen spaarzaam deze middag.
Ook het positief coachen van Nouse langs de kant om JL16 nog op te peppen met de woorden, “Je bent toch commando, je kan nog niet moe wezen!) mocht helaas nog niet baten in het scoreverloop.

In een ultieme poging in de slotfase, waarbij 1 op 1 gespeeld werd  in de defensie en Hannie doorschoof naar voren, kreeg LHZ4 toch nog via een counter de deksel op de neus en gaf Kloetinge de definitieve genadeslag en kon de 0-2 voor de scorebordjournalistiek genoteerd worden.

Tevens was dit de laatste actie van de wedstrijd, waarbij dhr. Toorenaar de wedstrijd affloot.

LHZ4 legde zich neer bij de nederlaag, waar misschien met een beetje geluk een gelijkspelletje mogelijk was geweest, maar met Kloetinge 6 deze middag de terechte winnaar was.

Na de wedstrijd werd onder het genot van een o.a. een rondje bier en cola voor Ibie, van kersverse vader Der Bomber het spelverloop nog even geanalyseerd.

Is de positie van coach West na twee wedstrijden op rij al in gevaar of moeten de banden met Koeman alvast aangehaald worden?

Aankomend weekend mag LHZ4 proberen weer aansluiting te vinden in en tegen Colijnsplaatse Boys 2, dat verassend wist te winnen van SKNWK 2 en de rode lantaarn heeft over gedragen aan ST Fc de Westhoek `20/ZSC`62 3.

Om 13.30 uur bent u weer van harte welkom op sportpark Colijnsplaatse Boys te Colijnsplaat.

Tevens één van de weinige wedstrijden waarin LHZ4 het net van de tegenstander niet weet te bollen, zodoende de jacht op de gouden schoen geen wijzigen met zich meebrengt.

Topscoorders:

Bek 3 x
Osse 3 x
Der Bomber 2 x
JL16 2x
Nouse 1x
Jeroen V. 1x