Na de 0-8 overwinning op Spui 3 stond vandaag de thuiswedstrijd tegen HVV`24 2 uit Hulst (Het zaterdag elftal van deze zondagvereniging) op het programma.. Inmiddels waren de Festylandgangers ook weer thuis. Helaas moest Aad verstek laten gaan, wellicht toch dat watertje tussendoor de oorzaak van die verdraaide knie … René mocht weer zijn kookkunsten vertonen, maar mocht  toch nog minuten maken bij Luctor Heinkenszand 3 op zondag (1 doelpunt).
Wiebe had iets met een prison Escape in de Koepel te Breda…het is niet bekend of hij inmiddels al vrij is. Verder moest John nog een vergeten motoronderdeel ophalen in Portugal en waren er nog tal van afwezigen deze middag. Het was daarom donderdagavond weer spelers charteren voor komende zaterdag. Altijd spannend wie er op donderdagavond zijn geselecteerd voor het keurkorps van Sjaak en René. Om 22.17 uur kwam daar de verlossing….Martin en Lucien van het 3e en Kasim.

Kasim??? Opeens gingen alle bellen en toeters in de app af… Is Kazim Kazim weer op de nederlandse velden te bewonderen? De legende van ons aller Feyenoord??
Niets was minder waar…het bleek een nieuw talent te zijn, “gevonden” door meester scout Mohr die zijn kunsten bij het 2e mag vertonen. Deze Ghanese jongeman, vorig jaar nog wonend in Dortmund (Duitsland) en tegenwoordig wonend in Paerehat City. Alleen maar Engels of Duits sprekend. Gelukkig hebben we met de gebroeders Cowlishaw twee Engelse tolken in huis en voor het Duits hebben we Helmut Poid. Waar iedereen zich af vroeg of deze jongen een beetje kon ballen, was het Hubert die zich afvroeg of die wel mee kan in de 3e helft.

Vrijdagavond kregen we nog meer spelers beschikbaar, aangezien SSV`65 3 zich had afgemeld als tegenstander van het 2e. Zo kregen we nog J. vd Berg, M. Nagtzaam , L. Bek en B. Lijmbach tot onze beschikking. Helaas moest Lucien zich met een opgelopen oorlogswond (opgelopen met de fiets tegen een bankje na de derby tegen Partijzen) afmelden.

Een aardige selectie deze middag voor de groenhemden. Om 13.45 was het verzamelen bij het clubhuis. Ineens was er een enorme “Hodver” te horen van leider Sjaak, “Daar hebben we Guus ook nog!”… afwezig op het bordje, maar door miscommunicatie gewoon beschikbaar. Met 17 man werden de kleedkamers opgezocht…ondertussen liepen de jongens van HVV al warm.

Aangekomen in de kleedkamers….waar zijn de shirts???? Wie heeft er laatst gewassen??
Hans!! Laat ook Hans net dit weekend tot één van de vele afwezigen horen….Sjaak in allerijl haastte zich naar zijn auto en reed naar de woning van Hans, aldaar de shirts netjes klaar stonden op de oprit.
Snel omkleden en nog even een balletje trappen op het hoofdveld. Vandaag was het 4e de hoofd act om de kunsten te vertonen op het groots opgekomen publiek.

Om 14.30 was het zover…LHZ 4 mocht aftrappen tegen de nummer 2 op de ranglijst in een heerlijk nazomers zonnetje.

Opstelling

Met de volgende 11 namen begon Sjaak de wedstrijd:

Marnix
Stefan de B., Jeffrey (c), Rijk, Gold
Edgar, Jeroen Alex, Kasim
Arno van Mien, Michael,

Wissels: J. vd Berg, M. Nagtzaam , L. Bek en B. Lijmbach, Guust broer van Roel en Nouse.

De wedstrijd

LHZ begon goed aan de wedstrijd en het was na 2 minuten al bijna raak….na een mooie hakbal die rakelings voorlangs ging. Lang duurde het niet voor de 1-0 op het scorebord stond. Na een afgemeten voorzet van Edgar, die precies op het hoofd terecht kwam van Arno , kwam LHZ 4 verdiend op voorsprong. LHZ ging snel opzoek naar het volgende doelpunt en die kwam er ook. Ditmaal was het Mike die de 2-0 kon noteren. Geen vuiltje aan de lucht.. LHZ combineerde er zorgvuldig op los en de driehoekjes liepen lekker op het hoofdveld. Het tempo tegen de jonge ploeg van HVV lag enorm hoog, waar men ook geen raad mee wist. Uiteindelijk was het na ruim een half uur spelen Jeroen die de bal knap in de verre hoek krulde en de 3-0 kon noteren.
Het tempo eiste ook even z`n tol, conditioneel werden er wat foute passen gegeven en zodoende kon HVV van een foute pass achterin profeteren en de 3-1 aantekenen. Inmiddels reageerden de “thuisblijvers” enthousiast op de app na deze comfortabele voorsprong bij rust. Ondertussen had ook Hans rond een uur of 3 of het nog gelukt was met de shirts….

In de rust werden er maar liefst 6 wissels toegepast door Sjaak, Alex had geconstateerd dat HVV een rappe voorhoede had, en onze backs niet de snelste waren om deze te bestrijden. Sjaak had dit ook al gezien en bracht daarom Max en Guust broer van Roel op de backs.

Ondertussen hadden Aad en West het bij rust wel gezien en vertrokken richting de hoofdstad om de 3e club van Rotterdam te aanschouwen.

LHZ zocht de 2e helft meteen weer de aanval. De 4-1 werd genoteerd door Bek en ook Jeroen mocht zijn 2e van de middag noteren, door een bijna identieke doelpunt als de eerste te maken. LHZ had ook nog de mogelijkheid op de 6-1, echter stak de paal hier een stokje voor. In de slotfase vroeg Jeffrey weer z`n wekelijkse publiekswissel aan bij Sjaak en zodoende konden er eind van de wedstrijd weer 3 puntjes in the pocket. LHZ klimt langzaam, na een moeizame start, naar de top.

Is there any beer yet? Gibt es noch Bier?

Verdiend werden de kornuiten in de kantine opgezocht. Aankomend weekend krijgt het 4e rust, waarna op 28 oktober Hontenisse 2 partij mag komen bieden op het Sportpark Heinkenszand.
Voor sommigen een ongewone tijd…om 12.45 uur bent u weer van allen welkom!!