De afgelopen jaren waren we gewend om tegen Goesje 3 te spelen. Nadat vorig seizoen besloten werd over te gaan naar het zaterdagvoetbal konden ook Patrijzen II en Goesje 3 niet achterblijven. Goesje 3 kreeg vanuit de KNVB echter al snel de officiële naam V.V. G.O.E.S 2. Allemaal erg verwarrend natuurlijk…

Op deze koude, gure, winderige zaterdagmiddag kregen we een warm welkom op Sportpark ’t Schenge. Het ontvangstcomité bestond uit dhr. En mevr. Zwartelé.  Waar Rosa (u weet wel die van het reisbureau) ons verwelkomde met een bakje koffie ging Arrow lekker vlak voor de wedstrijd aan een broodje frikandel met zijn grote vriend… Dokter Zwartelé!  Ruim 30 jaar geleden had hij Jopie geholpen met een zeer zware bevalling en zodoende was Roy op onze aardbol verschenen. Gebroederlijk voorzagen zij de inwendige mens van een lekkere vette snack..

14.45 uur. Omdat het hoofdveld was afgekeurd mochten we aantreden op onze favoriete ondergrond. Kunstgras… Daar waar we de bal het werk kunnen laten doen en we het niet van onze strijd moeten hebben; heerlijk. De volgende  11 namen kwamen aan de aftrap:

D’n Jeff

Pato – Martens – Sjarrel –  Roberto

Borrel  –  Lange Mol

Totti          –   Arrow    –    Mol

Commandeurtje

De wedstrijd

Over de wedstrijd kunnen we wel weer kort zijn, maar hier dan toch nog een klein verslag. We kwamen redelijk goed mee met de mannen van Goesje 3. De organisatie stond dan ook redelijk goed, helaas waren er weinig gevaarlijke uitvalspogingen van Luctor Heinkenszand om dreigend te worden. Jeff, daarentegen, had wel wat meer te doen maar echt gevaarlijk was het niet. Tot 5 minuten voor tijd, voormalig Zeeuws topspits Padden van de Water zag een gaatje en stiftte de pal prachtig over Jeff heen. Was dit nu een keepersfout ?? De meningen waren hier over verdeeld.

Onder het genot van een bakje thee werd nog getracht een nieuwe overwinningstactiek te bedenken ware het niet dat Sir. Alex het belangrijker vond om met zijn spits het te hebben over de stijfheid van tepels van vrouwen die niet uitwendig, maar slechts inwendig voelbaar is! Visualiserend kregen wij hier een heel vies beeld bij…..!

De 2e helft was  vooral koud, mistig, diezig en guur. 0-2, 0-3 en 0-4 volgden na verloop van tijd zich op. Helaas niet de 1e plaats veroverd, deze ging terecht naar Goes 2.

Wist u dat???

 • Rob C. :  Er erg van baalde dat, door het koude weer, zijn vingers 2 keer zo dik werden… Maar dit niet bij zijn derde been het geval was.. (deze kroop juist in zijn schulpje)
 • Goesje 3 dus momenteel  door het leven gaat als Voetbal Vereniging Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk 2 Zaterdag.

–              ’t Derduh van 12 tot en met 14 januari 2018 op trainingskamp gaat in Gent! Mochten er nog mensen een donatie willen doen ze bij deze zijn uitgenodigd..

Voor al onze nieuwe clubgenoten …. (deel II)

 ’t Derduh in een notendop

 • Lucien Martens: Al jarenlang één van de sterkhouders van dit team. Papa in spé (nieuw talent opkomst vanaf medio januari).  Elke positie dat Lucien terugzakt in het team (spits-> nr. 10 -> centrale verdediger) komt er een kg-tje of wat bij.
 • Thijs Dobbelaar: El Pato!! Thijs is al enige jaren drager van dit mooie AC-Milan shirt. Al enkele jaren actief binnen dit team. Hoofdzakelijk terug te vinden op de rechterflank van ’t Derduh. Stille genieter en doordeweeks leerzaam aan de Hogeschool Zeeland.
 • Roy van Leeuwen: Arrow,  één van de voaders in het team. Na jarenlang kwakkelen heeft deze voormalige keeper en spits van Luctor ’88 1 alweer de nodige doelpunten gemaakt in de 4e klasse reserve.
 • Patrick Mol: Zoon van onze shirtsponsor, broer van Lange Mol. Deze vliegensvlugge, aanvallend ingestelde, flankspeler is overgenomen van het huidige zondag 3. Heeft al de nodige doelpunten gescoord en is gebrand op de titel..
 • Martin Rijk: Rijkie/Rich/Code 43. Bikkelharde mandekker. Schat van een vader en lieftallige echtgenoot van Juffrouw Angenita.  Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks. Rijkie geeft nooit op! Rasechte Feijenoorder in goede en slechte tijden.
 • Pieter van den Dries: Pier ©, 18 jaar langs rots in de branding geweest bij het vlaggenschip van onze voormalige zondagclub. Kleinzoon van voormalig Luctor ’88 oprichter Piet Vermeulen . Doordeweeks een halve-architect, in de avonduren ook werkzaam voor de accommodatiecommissie van onze vereniging. Moeders is onze trouwe wasvrouw
 • Robert Marcusse: Doordeweeks is Roberto te vinden in het Amsterdamse waar hij een  druk studentenleven er op nahoud. Tussen de biercantussen door studeert hij hier aan de Universiteit van Amsterdam.  Stopt op zaterdag menig rechtsbuiten af.
 • Stefan Boonman: Voormalig topspits van Borssele en Luctor. Tijdelijk even naar het 2e Thans geblesseerd, komt de Zeeuwse Pipo Inzaghi straks op hangende pootjes terug naar ons?
 • Robin van Goethem: Neefje van d’n Jeff en Borrel. Verder is Robinho Chef-Vers in de Agrimarkt in Goes. Vaak terug te vinden op de linksbuitenpositie.  Heeft in tegenstelling tot sommige familieleden nog weinig last van haaruitval….

A.s. zaterdag heten wij u uiteraard van harte welkom voor de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. Luctor Heinkenszand 3 – V.V. Kapelle  4,  aanvang 14.30 uur op het oude hoofdveld van Luctor ‘88