Luctor Heinkenszand 4 – Wolfaartsdijk 2

Terwijl het Vlaggenschip en `t Twidduh nog volledig in de race zijn voor de promotie, mocht het vreemdelingenlegioen van het keurkorps West/Veerhoek nog eenmaal schitteren in het seizoen 2021-2022.
Vandaag zelfs op het hoofdveld tegen Wolphaartsdijk.

Helaas door verschillende omstandigheden kunnen twee wedstrijden niet meer ingepland worden in het speelschema van de KNVB.
Winst op Wolfaartsdijk zou betekenen een plaatsje in de middenmoot, terwijl  Wolfaartsdijk bij winst nog zicht had op een 2e plaats.
Beide teams hadden voldoende spelers op de been gebracht, de ingrediënten voor een mooi zomeravondpotje waren aanwezig.

Der Bomber had Sjaak B. kunnen verleiden om als assistent scheidsrechter te fungeren van scheidsrechter dhr. Bruijnooge.

Voor deze speciale gelegenheid was Eus zelfs weer afgedaald naar het zuiden…dus dat was weer afwachten of de wedstrijd weer zou doorgaan.

Niet alleen mocht het 4e vandaag op het hoofdveld aantreden, ook was er een fotograaf aanwezig in de persoon van Jolanda Koole, die voor a.s. zaterdag gevraagd is om de wedstrijd van het tweede elftal op beeld te zetten.
Hier wilde ze eigenlijk nog een wedstrijd voor oefenen om mooie actiefoto`s te maken.
Voor die actie van de oude mannen moest ze niet veel meer verwachten, maar foto`s maken was geen enkel probleem na akkoord van Aadje interim.

Der Bomber had eens een keer een rustig weekje, aangezien alle elftallen inmiddels klaar zijn en er voldoende animo was om het 4e te ondersteunen.
Ook Mohr heeft de smaak kennelijk te pakken als keeper en kreeg een uitnodiging.

De volgende spelers mochten proberen de 3 punten in Heinkenszand te behouden.

Mohr

Opa     Hanny © Hans           Ed

Ljubo  Osse    Mike               Nouse

Eus      Kok

Wissels: Arno van Mien, Der Bomber, Bas Blunder, Jarmo

Bijna was het 19.30 uur….zou de Eus vloek eindelijk verdreven zijn en zodoende de eerste speelminuten mogen maken in het seizoen 2021-2022??

Inmiddels was het klokslag 19.30 uur en ook de scheidsrechter kon niet anders dan de wedstrijd laten beginnen.

LHZ 4 misschien nog onder de indruk van de pers, begon moeizaam aan de wedstrijd.

Keeper Mohr moest een aantal keer knap redding brengen en hield zodoende lang de 0-0 vast.

Na een slechte pass door het midden, onderschepte de spits van Wolfaartsdijk 2 de bal en stormde af op Mohr.
Ljubo op snelheid kon de fout nog repareren en kon de spits stuiten in de 16.
Keurig op de bal, al dacht de scheidsrechter hier anders over en wees resoluut naar de stip.

Hoewel de inzet in de hoek werd geschoten, kwam Mohr nog dichtbij, maar de bal schampte zijn vingerstoppen alvorens de bal in de bovenhoek vloog.

0-1…. LHZ 4 liet het er niet bij zitten en zocht meteen naar de gelijkmaker.

De jarige subersub Gordy verheugde zich al voor een invalbeurt. Ed moest even bijkomen van de warmte en Gordy mocht invallen.

Wel kreeg hij als opdracht van Der Bomder nog mee om te scoren.

Amper 5 minuten binnen de lijnen, kwam de bal via Osse bij Jordy terecht, die de keeper te ver voor zijn doel zag staan en de bal bekeken over de keeper lopte.

1-1….Lang kon er niet van het gelijkspel worden genoten, want Wolfaartsdijk 2 schoot op slag van rust de 1-2 binnen.

In de rust nog de nodige wissels en voor sommige jongens was het dit seizoen wel mooi geweest en gingen genieten van een “peukie” en een goudgele rakker.

Na de rust kreeg LHZ 4 door een jeugdig Wolfaartsdijk 2, twee doelpunten tegen in korte tijd, hetgeen LHZ 4 niet meer kon herstellen.

Al was Kok nog dichtbij een doelpunt en ook Der Bomber zag een doelpunt afgekeurd worden door scheidsrechter. Ook in de slotfase werkte de sluitpost van Wolfaartsdijk 2 niet mee, waar de bal al onderweg was richting de kruising.

Hiermee kwam er een einde aan een chaotisch voetbalseizoen 2021-2022.

Mede door hulp van andere teams hebben we het huidige seizoen kunnen afmaken, hartelijk dank hiervoor!

Tevens bedankt voor het geduld van Der Bomer en het keurkorps West/Veerhoek.

Hoe de selectie voor het 4e er volgend seizoen eruit gaat zien is nog een raadsel, er zal afscheid worden genomen van een aantal sterkhouders, maar inmiddels is ook clubtopscoorder Siiiiiii vastgelegd voor volgend seizoen.

Verder gaan we zien wat de transfermarkt van de zomer weer brengt en zal LHZ 4 in augustus, na een welverdiende vakantie weer aan de bak mogen.

Binnenkort is weer de jaarlijkse afsluitingsBBQ van het 4e, waar o.a. de Gouden schoen, de Gouden zaag en de waardevolste speler award worden uitgereikt.

Tot seizoen 2022-2023!