Kruiningen 2 – Luctor Heinkenszand 4

Terwijl het 4e met Luctor Heinkenszand 3 onderling aan het uitvechten waren, wie de kampioensschaal seizoen 2019-2020 omhoog mocht tillen, kwam helaas Covid-19 om de bocht kijken en werd abrupt de competitie stil gelegd. Een spijtig einde tot gevolg, waarbij er geen kampioen werd uitgeroepen.

Het seizoen 2019-2020 had de bekroning moeten worden op het leiderschap van coach Sjaak, die jarenlang langs de kant stond, maar vanaf volgend seizoen vaste volger van het vlaggenschip gaat worden. Ook rechterhand (en/of linkerhand) Dennis maakt de overstap naar het vlaggenschip als leider.
Helaas geen titel, maar op een bescheiden afsluitende bbq, werd afscheid genomen van het duo Bakker/Cowlishaw met alsnog een schaaltje voor de afgelopen jaren. Nu het volledig technisch hart was afgetreden, werd er een vacature opengesteld.

Bij de jaarlijkse bbq werd er al een lichte voorzet gegeven voor het duo Ronald Westdorp en Aadriaan Veerhoek. Na lichte aarzeling en omdat het begin van de competitie weer inzicht komt, besloot René een gesprek te regelen in Nisse met het duo Westdorp/Veerhoek om te polsen hoe de vlag er voor staat.

Boven Nisse ontstond er afgelopen vrijdag een witte wolk, na wat biertjes werd het “verdict van Nisse” beklonken en kunnen we mededelen dat het duo Westdorp/Veerhoek de taken overnemen van het duo Bakker/Cowlishaw!

Zaterdag werden ze meteen voor de leeuwen gegooid in hun debuut wedstrijd voor de beker tegen Kruiningen 2.
Kruiningen 2 stond afgelopen bovenaan en in de halve finale van de beker, maar ook dat werd door Covid-19 volledig plat gelegd, zodoende Luctor Heinkenszand 4 alsnog de bekerhouder is.

Op donderdagavond was het weer ouderwets “krauwen”, waar spelers van het 4e nog vakantie vieren, tennis spelen en/of andere redenen hebben.
Gelukkig waren de overige elftallen wederom bereid om het vierde uit de brand te helpen.
Van het 7e werd Gordy “geleend”  en bij het 6e was ook veel animo om mee te spelen.
Helaas moesten we Rutger en Ruben teleurstellen en gingen we met 16 man op pad.
Met keeper Ronald van Hul, Arno en Martin van het 6e.
Martin  moest zaterdagochtend  toch nog verstek laten gaan, waardoor we met 15 man afreisde naar Kruiningen.

Vanwege de covid-19 maatregelen, werden we over 2 kleedkamers verdeeld. Terwijl de kleedkamers werden bezocht, waren de mannen/jongens van Kruiningen al met de warming-up en bespreking bezig.Een vrij jeugdig elftal, dus LHZ4 kon z`n borst nat maken.

Gelukkig was Ibie zo sportief om vrijdagavond z`n tenniswedstrijd te verliezen en alsnog “gewoon” kon voetballen. Deze actie kon coach Westdorp wel bekoren en mocht starten in de basis.


Coach Westdorp begon de wedstrijd speech a la Sjaak, “van de tegenstander weten we helemaal niets!” met vervolgens de opstelling (uit het hoofd).

Ronald
Roel –Osse-Alex- Gold
Wiebe -Mike © –Arno- Shields
Nouse- Ibie

Wissels: Stefan de B., Hans, Gordy, Der Bomber.

Om 14.30 uur floot de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd, na de laatste minuten in maart, kon er eindelijk weer gevoetbald worden.
LHZ4 begon goed aan de wedstrijd, Kruiningen liet LHZ het spel maken en na een sterk begin, kwam LHZ na 10 minuten op voorsprong door Nouse.

Lang van de voorsprong kon LHZ niet genieten, want na circa 5 minuten stond het scorebord alweer op 1-1.Na een opgaande eerste helft, werd de thee opgezocht en de nodige wissels toegepast.
“Speler van het seizoen 2019-2020” Wiebe werd bedankt voor de bewezen diensten en mocht Poit gaan opzoeken om een potje te gaan tennissen. Ook Osse kreeg rust en werd huiswaarts gestuurd.

De tweede helft ging wederom gelijk op, al leek de jonge ploeg van Kruiningen conditioneel al verder dan LHZ4.

Rond de 63e minuut moest LHZ helaas toch een doelpunt incasseren.
Ronald hield lang stand, maar was nu kansloos op een inzet van een speler van Kruiningen.

LHZ4 kreeg nog een goede kans op de 2-2 via Der Bomber, maar zag helaas zijn inzet niet in een doelpunt op het scorebord.
In het laatste kwartier ging Alex mee om alsnog een gelijkspel te forceren, maar in een counter moest helaas LHZ wederom een doelpunt incasseren. Ronald wist de bal nog knap te keren, maar op de inzet van de inkomende spits van Kruiningen was hij kansloos.
In de laatste minuut zag Nouse zijn 2e doelpunt van de middag rakelings naast de verkeerde kant van de paal gaan.

Na een sportieve en leuke pot voetbal, was eindelijk het  seizoen 2020-2021 begonnen.

a.s. weekend mag LHZ 4 het thuis opnemen tegen Wolphaartsdijk 2, dat 3-0 wist te winnen van Yerseke 4.
Om 14.30 uur bent u weer welkom op het sportpark Heinkenszand (veld 2).

Topscoorders seizoen 2020-2021
– Nouse   1