Vandaag, zaterdag 14 september, de derde wedstrijd van de meiden van de MO13 van dit seizoen. Voor de meeste meiden ook de derde wedstrijd op een heel veld. En dat is best even wennen. Ze moeten meer positie innemen, een betere conditie hebben en harder tegen de bal trappen. Uitdagingen genoeg voor de meiden en trainer/coach Raoul.

Ze begonnen de wedstrijd goed. In het begin van de wedstrijd is de tegenstander Terneuzen veel op de helft van Luctor Heinkenszand te vinden. Gelukkig stonden de verdedigers Senna E. en Kristy goed te verdedigen en lieten zij niemand passeren.  Het ging redelijk gelijk op. Luctor Heinkenszand kwam beter in de wedstrijd. Vijf minuten voor rust schoot de keeper Isabelle een lange bal. Deze kwam bij spits Quincy terecht. Ze liep op de goal af. Enkele tegenstanders maakten het haar moeilijk en dwongen haar naar de buitenkant. Quinty gaf niet op en schoot diagonaal in de lange hoek: doelpunt! Het is 1-0 voor Luctor Heinkenszand. Er kwamen nog enkele mooie kansen door voorzetten van Quinty, maar dit leverde geen doelpunt op. Met 1-0 gingen de meiden de rust in.

Na de rust was het vooral Luctor Heinkenszand die de bal had.  Door de lange trappen van Isa en Senna E. kwamen er mooie acties van Emy en Senna H. op links en van Audrey en Sophie aan de rechterkant. Halverwege kwamen er nog kansen door goed werk van Sacha, Livia en Sandra. Een paar keer moest Tanja in actie komen met de waterzak, maar gelukkig stonden de meiden snel op en konden ze blijven voetballen. Op het laatst werd het nog spannend. Een hoekschop voor de tegenstander. De bal kwam voor het doel en even leek het er op dat Terneuzen kon schieten. Gelukkig schoot Sanne de bal naar de zijkant en was de paniek voorbij. Al snel daarna kwam het eindsignaal. De eerste overwinning van de meiden van MO13!