Vandaag de bekerwedstrijd tegen Kloetinge 6 op het menu. Een wedstrijd om 16.45 uur in Kloetinge, het toetje van de zaterdagmiddag, de kers op de taart na de hoofdwedstrijd Kloetinge 1.  Alle ingrediënten aanwezig voor een mooie pot…helaas moest master chef Sam verstek laten gaan en ook heel Holland bakt René schitterde van afwezigheid.
Gelukkig vonden we binnen de vereniging toch nog een Kok….Dennis Kok, van het 5e was bereid om mee te doen deze namiddag.

Het was donderdagavond weer krauwen geblazen met her en der afmeldingen. Zo konden we al niet beschikken over onze vedette Stefan de B, ook moesten we het doen zonder Jeroen, Cois, Eus, Arno van Mien, Adriaan, Mike, Ibie, Marnix, Guus…Gelukkig konden we wel Osse wederom lenen van het 6e.
Deze zou zijn wedstrijd met het 6e van 14.30 uur uitspelen en zich later vergezellen voor de 2e helft bij het keurkorps Cowlishaw/Bakker. Ook Luca zou zich de 2e helft melden, zodat we toch nog de beschikking hadden over 14 spelers.

Om 14.30 uur waren de meeste spelers al verzameld bij het clubhuis, het 1e speelde de topper tegen Walcheren en het zonnetje scheen. Normaal gesproken staan we dan met een biertje, maar deze middag moest de selectie zelf nog aan de bak.

Rond 15.45 uur werd er afgereisd richting Kloetinge, dit ging niet geheel vlekkeloos en nadat de plooien tussen Sjaak en Wiebe waren gladgestreken, waarbij Wiebe een basisplek had opgeëist voor het ongemak, kwamen we aan op Kloetinge.
Nog even snel een broodje kroket en een drankje naar binnen werken alvorens de warming-up te starten. Voor de meeste een teleurstelling, daar we moesten aantreden op kunstgras…de grasvelden hadden rust nodig was het antwoord van de terreinmeester.

Tijdens de warming-up bleek dat we het deze middag moesten opnemen tegen een ultra jong elftal, vorig seizoen nog A junioren, die overgeheveld zijn naar de senioren.
Het was duidelijk dat we deze middag flink aan de bak moesten en lekker aan onze conditie konden gaan werken, daar de jonge honden van Kloetinge minimaal 3 keer per week trainen.

Voor deze wedstrijd was ook een jonge scheidsrechter aangesteld, zo moesten alle sierraden afgedaan worden en moest coach Sjaak zelfs de rugnummers vermelden via de voetbalapp….nog nooit meegemaakt, aldus de coach.
Nadat ook de wedstrijd van 15.00 met enige vertraging was afgelopen, kon dan rond 16.50 uur worden afgetrapt.

De opstelling van de cupfighters:

Marnix

Hans – Hanny© –John- Roel
Wiebe- -Alex –Bek -Ed
Nouse -Kok

Wissels: Osse, Goud, Luca

De wedstrijd begon zoals we verwachtte, de jonge honden van Kloetinge zochten meteen de aanval.
Kloetinge begon beter aan de wedstijd en had het beste spel in de beginfase.
Bij LH was onnodig veel balverlies, zodoende Kloetinge het meeste balbezit had.
Kloetinge kwam ook op voorsprong…een supporter van Kloetinge vond dat de spits wel iets uitbundiger mocht zijn als hij scoorde….Het was buitenspel was het antwoord en zodoende konden beide elftallen weer opzoek naar de voorsprong.
Bas had nog een goede redding, toen hij zijn lichaam voor de bal gooide.
Aan de andere kant, was een spaarzame uitbraak van LH zijde, Wiebe was aan zijn mandekker ontsnapt, die niets anders kon doen, dan Wiebe onregelmatig naar de grond te werken.
De goed leidende scheidsrechter, die erg van de regels was, liet hier echter na, om minimaal een gele kaart te trekken. Met hangen en wurgen ging LH de rust in met een 0-0 stand om op adem te komen.

Even tijd om onder het genot van een bakje thee te discussiëren of het meteen strafschoppen nemen is bij een gelijke stand na 90 minuten en wie de penalty`s wilde nemen….
Ondertussen werden Roel, Ed en Alex vervangen door Goud, Luca en Osse.
Goud kwam op de positie van Wiebe, die zakte een linie terug om de rappe spits van Kloetinge op te vangen en Osse had de taak als verdedigende middenvelder, de beste speler aan Kloetinge kant uit te schakelen. Nouse zakte terug naar het middenveld en Luca op zijn vertrouwde plekkie in de spits.

Koud begonnen aan de 2e helft, supporters Adriaan en Westdorp waren nog niet eens terug uit de kantine, kon LH toch de voorsprong nemen.
Gold werd diep gestuurd, kapte de bal naar zijn rechtervoet en kon de bal inspelen op Luca.
Met wat bruut geweld, kon hij de bal in het doel frommelen. Gouden wissels van coach Sjaak…of hij heeft een gouden pik…enfin, LH pakte enigszins tegen het spelbeeld in de voorsprong.
Kloetinge moest nu wel komen en LH kon zich ingraven en op de counter loeren met spitsen Luca en Kok.
Kloetinge zocht veelvuldig de aanval, maar door de sterke defensie onder leiding van aanvoerder Hanny, waar John alle duels won van zijn directe tegenstander; Hans en Wiebe gaven ook geen ruimte weg en ook Bas was alert op de afstandsschoten van buiten de 16. Ook de aanvoerder van Kloetinge kwam minder in het spel voor, dan de eerste helft.

Gaandeweg de 2e helft sommeerde de scheidrechter LH toch enige tempo te maken. Dit was makkelijker gezegd, dan gedaan, daar de “oude” mannen gewoonweg niet sneller meer konden.
Bek kreeg zelfs sinds lange tijd kramp…welkom in de 4e klasse Bek!
LH snakte naar het einde en een koud biertje, maar de Kloetinge gaf zich niet gewonnen en bleef tot de laatste minuut strijden. Naarmate de klok richting de 90 minuten ging, stapelde de frustraties bij de jonge mannen van Kloetinge zich op, die wel gedacht hadden even die oudjes op te rollen.
5 minuten voor tijd vergreep een speler van Kloetinge zich aan Luca, die verhaal ging halen op deze smerige actie. Van alles kanten kwamen spelers van Kloetinge nu aangevlogen dat Ayoub zich niet zo moest aanstellen…De scheidsrechter aarzelde geen seconde en gaf de bewuste speler de gele kaart. In deze klasse dus ook een tijdstraf van 10 minuten… ga maar meteen douchen werd er nog medegedeeld toen de speler vertrok.

Met 10 man van Kloetinge gingen ze alsnog ten strijde…in de slotfase was het dan toch Nouse, die het slotakkoord had en LH in veilige haven bracht met een schitterende lop van circa 35 meter in de kruising plaatste.
Een ticket naar de volgende ronde…met nog een paar minuten op de klok was het verzet van Kloetinge nu toch echt gebroken. Een knappe overwinning voor LH, dat in Kloetinge een sterke tegenstander had. De weg naar de Kuip is nog ver, maar de dubbel is nog haalbaar.
Hopelijk de volgende ronde eens een thuiswedstrijd!
Nadat ook de 3e helft gewonnen was in het clubhuis van Kloetinge en de lichten van de kantine werden uitgedaan door LH4, werd er huiswaarts gekeerd.

Aankomend weekend (27 oktober) mag LH4 weer aantreden voor de competitie, waar de nummer 9 van de competitie, FC Dauwendaele 3 de tegenstander is. Om 14.30 uur bent u weer van harte welkom op het Sportpark Heinkenszand.