Afgelopen zaterdagmorgen heeft een afvaardiging van Kiwanis Goes de Bevelanden bekend gemaakt dat ze de komende vier jaar ons G-team met €1250,- per jaar gaan ondersteunen. Zij kwamen de organisatie van het team en de spelers met dit goede nieuws verblijden. Tegelijk kregen de mensen van Kiwanis toelichting van de trainer en begeleiders. Er werd gepraat over het hoe en waarom en met name het belang van het kunnen aanbieden van sport voor deze doelgroep. Wij danken Kiwanis Goes de Bevelanden van harte voor deze mooie cheque en de samenwerking voor de komende vier jaar.

Hieronder lees je het officiële persbericht.


Persbericht

Zaterdag 27 februari is er door een delegatie van serviceclub Kiwanis Goes de Bevelanden een cheque overhandigd aan het G-team van voetbalclub Luctor Heinkenszand. Het opzetten van een G-team is een initiatief van de Heinkenszandse vereniging. Deze voetbalclub vindt het erg belangrijk dat iedereen de kans moet krijgen om wekelijks te sporten en mee te kunnen doen aan het verenigingsleven.

Iedere zaterdagochtend komen zo’n vijftien jonge mensen bij elkaar om onder begeleiding te trainen. Er wordt gewerkt met een vaste structuur maar wel met voldoende afwisseling. Het team bestaat uit jongens en meisjes van 11 tot 26 jaar en wordt begeleid door twee trainers en vier begeleiders. Het G-team draait mee in de club als ieder ander team. Het enige verschil is dat het team geen competitie speelt maar toernooien. Belangrijkste doel is om deze mensen te laten sporten in verenigingsverband.

Om dit mogelijk te maken heeft Kiwanis Goes de Bevelanden besloten om dit mooie initiatief te ondersteunen voor een periode van vier jaar. Omdat het G-team uit jonge mensen bestaat en de trainingen plaatsvinden in Heinkenszand past het ondersteunen van dit team heel goed bij de doelstellingen van Kiwanis. Een cheque met daarop het bedrag van 5000 euro werd na de training overhandigd aan de enthousiaste begeleiders en spelers van het G-team van Luctor Heinkenszand.