Op 11 februari overleed Arij Hannewijk.
Arij was in 1956 één van de mannen van het eerste uur die een zaterdagvoetbalvereniging in Heinkenszand oprichtten.
Samen met Kees Zuidweg, Anton de Mol, Nico Boudewijn en Rinus van de Guchte vormde hij het bestuur van de jonge vereniging. Arij werd secretaris.
De beginjaren waren taai. Op sportief gebied werden grote nederlagen geleden en ook organisatorisch ging het niet allemaal van een leien dakje.
Behalve het secretariaat nam Arij veel andere taken op zich. Aan huis verkocht hij de tenues en trainingspakken voor de voetballers. Voor schoenen werd je doorverwezen naar Van Hekke in ’s-Heer Arendskerke.
Kerklaan 17 was in de jaren 60 en 70 ook het inleveradres van de totoformulieren. Op woensdagavond werden er hier volop zegeltjes geplakt. Veel werk, maar wel altijd een gezellige drukte, volgens hem.
Arij was in zijn werkzame leven postbode in Heinkenszand. Nieuwe bewoners ontsnapten niet aan zijn aandacht. Er werd altijd geïnformeerd naar de voetbalkwaliteiten en dikwijls stond er wat later weer een nieuwe speler op het veld.
In 1986 besloot Arij te stoppen met het secretariaat. In die tijd vervulde hij deze functie samen met Jaap Courtin in de fusieclub sv Heinkenszand. Een jaar later werd hij benoemd tot erelid.
Intussen waren zijn zonen Jan, Jill, Ad en schoonzoon Jan van Antwerpen al lange of korte tijd actief binnen de vereniging. Nadien volgden de kleinkinderen.
Arij zag de vereniging fuseren met Luctor, uit elkaar gaan en in 2017 weer samengaan.
We zagen hem in de loop van de tijd minder rond het veld. De reünies vond hij prachtig.
In 2017 trok hij voor de laatste keer zijn kicksen aan, samen met zijn oude maten. Op het veld bij Rienbou aan de Boerendijk. Waar het in 1956 allemaal begon.

Op vrijdag 11 februari overleed hij op 92-jarige leeftijd.
Een groot voetballiefhebber is niet meer.