Zaterdag 28 april 2018, de dag na Koningsdag, wederom een uit wedstrijd in Zeeuws Vlaanderen en wederom een wedstrijd om te waken voor onderschatting.
Met een lijst vol afwezigen, Mike (medische gekeurd door f.c. Porto), de B (op prive trainingskamp in Frankrijk), Rene (had wat vertraging bij de douane ivm vermoedelijk Malaria), Goud (was nog steeds in Rotterdam de bekerwinst aan het vieren), van Mien (ging liever scoren op Hrieps dan in het veld) werden Jermaine en Sem ingevlogen om ons te assisteren in de race naar de titel.
Hubert wilde zeker weten dat we de punten mee terug namen, dus hij ging mee als vlagger.

Nadat Nousse bijna de slagboom bij de tolpoortjes van de Westerschelde tunnel eruit reed konden we om 13.00 uur ‘gewoon’ aftrappen.

Het gouden duo Bakker/Cowlishaw (in de wandelgangen de opvolgers van Wenger genoemd) stuurde de volgende 11 het veld in.

Bas
Wiebe-Hanny-Jermaine-Kloet
Sem-de Reu-Verschiere-Ed
Nousse-Ibi

Aad en Cois (de rode Ferrari) mochten op de bank starten en zodra Rene groen licht kreeg door de douane zou hij nog als super sub achteraan komen. Zo zien we dat uiteraard graag, langer in de auto zitten dan voetballen. Conclusie was dan ook dat Rene WEL met het kampioenschap bezig is.

LH 4 begon moeizaam en het was duidelijk zichtbaar dat bij sommige de koningsbiertjes nog in de benen zaten. Na wat kansen over en weer was na 15 minuten Nousse eindelijk over zijn tolpoortjes angst heen en maakte na een prachtige actie en een schot in de lange hoek de 0-1 voor LH 4.
HVV was na de 0-1 nog steeds gevaarlijk op de counter, maar kansen werden gelukkig niet benut. Ook de corners leverde niet veel op.
De formatie uit Hulst was sterk vertegenwoordigd met 17 spelers. Na een half uur werden er maar liefst 5 spelers gewisseld. De assistent coach van LH 4 zag meer geel op het veld staan, dan dat coach Bakker in zijn carrière aan kaarten heeft gepakt. Na 5x opnieuw tellen, bleken er inderdaad meer dan 11 in het veld te staan van HVV.
Zelfs deze tactische zet van de tegenstander is getackeld door Bakker/Cowlishaw en na het aanroepen van de scheids stonden er bij HVV weer 11 in het veld zoals het hoort.
De 0-1 stond bij rust nog steeds op het scorebord. Weinig spektakel de eerste helft. Voorsprong prima, maar het was maar een magere marge. Tijdens de rust werd door Bakker besloten dat Ed op de kinderen van Nousse mocht gaan passen en dat de rode Ferrari zijn plaats in zou nemen op het veld.
René was ook gearriveerd en zou later de 2e helft invallen als stormram.
We willen HVV tevens bedanken voor de heerlijke thee die we kregen in de rust.

Na de rust begon LH 4 beter en frisser aan de 2e helft. Ibi kwam al 1 op 1 tegen de keeper, maar was nog wat ongelukkig in afronden. Een paar minuten later was daar dan toch de 0-2 van Ibi. Na goed doorzetten van Verschiere gaf hij een prima assist. Ibi hoefde de bal alleen maar in te tikken. Zelfs met zijn scheenbeen was het onmogelijk deze te missen.
De opluchting was bij iedereen groot en we wisten dat we dit niet meer weg konden geven.
HVV was gevaarlijk in de omschakeling, maar op wat kleine kansen na werd dit niet gevaarlijk.
Na 60 minuten mocht Rene dan zijn rentree maken. Hij verving een prima voetballende Nousse.
Toen Rene zijn eerste bal in de 16 kreeg aangespeeld, werd hij door de verdediger geraakt. Rene wilde een penalty en ging ook naar de grond zoals alleen Rene dat kan. De scheids trapte niet in de duik van Rene, maar de toon was gezet door Rene.
De gehele 2e helft domineerde de mannen van LH 4 weer zoals we gewend zijn. Dit resulteerde uiteindelijk in de 0-3. Ibi schoot zijn 2e van de middag binnen. De assist kwam van Rene.
De wedstrijd was nu definitief gespeeld en de 3 punten konden weer mee naar Heinkenszand.
Er waren nog wat kansen voor Sem, Verschiere en de Reu, maar de score kon helaas niet worden uitgebreid.
Zonder groots te spelen was dit een prima overwinning en 3 belangrijke punten voor het kampioenschap.
Een mooie anekdote van Nousse was dan ook: slechte wedstrijd, snel vergeten.
Tijdens de 3e helft bereikte ons het nieuws dat DWO met maar liefst 11-2 had gewonnen van Axel. Een prima resultaat voor LH 4, omdat we nu alles in eigen hand hebben voor het kampioenschap.

Aankomende zaterdag de volgende ‘finale’ thuis tegen Spui om 14.30 uur.
Kom op tijd, zorg dat je erbij bent!

Tot dan.