Old Stars winnen de Hoofdprijs in Arnhem!

Het ESA-Casino Suikerland Walking Football Toernooi op 25 april in Arnhem leek ons wel wat om voor de eerste keer officieel onze krachten te meten. We deden weliswaar in oktober vorig jaar mee aan een toernooi in Zoutelande, maar dat was meer een demonstratie zonder prijzen. Nu stond er wel iets op het spel. Geheel volgens het motto van het wandelvoetbal geen prijs voor de ploeg met de meeste winstpartijen, maar alleen voor de sportiefste ploeg. Daar was een complex puntensysteem voor bedacht, waarbij elke vorm van onsportiviteit, hoe klein ook,  direct werd afgestraft. In de weken vóór het toernooi hebben we daar uitvoerig op getraind. Zelf scoren had geen prioriteit. Wél het vriendelijk uitnodigen van de tegenstander om er bij ons ééntje in te prikken. Een bal uitlenen aan een tegenstander, die een bal om in te spelen hadden vergeten mee te nemen. Duimpje omhoog bij elke beslissing van de ‘spelbegeleider’. Geen lichamelijk contact, alleen na de wedstrijd het uitbundig omarmen van de tegenstanders. Vooral de meespelende dames. (Er waren gemengde teams aanwezig) Anton Aktie scoorde daarbij twee keiharde punten, die de rest van de dag in zijn shirt stonden. We slaagden in onze opzet en wonnen geen enkele van de zes door ons gespeelde wedstrijden. De 4 Teams (van de 12) die dat het beste hadden gedaan kregen een vaantje. Luctor Heinkenszand kreeg de hoofdprijs! Een prachtige sculptuur voor de sportiefste ploeg. Is dit de eerste hoofdprijs voor een seniorenteam dit jaar? Zo zie je maar, je moet vooraf je doelen stellen en er dan voor gáán. Zonder noemenswaardige pijntjes keerden we huiswaarts. De huldiging bewaren we wel voor later. Die laten we graag over aan het bestuur.

De organisatie van het toernooi was perfect. Zeker een reden om volgend jaar terug te keren en dan mee te spelen voor één van de vier vaantjes! We bedanken onze shirtsponsor voor het in ons gestelde vertrouwen en ook het meegereisde publiek (vooral degene die het van plan was, van harte beterschap).

Namens allen, Peter de Boevere

De Old Stars in ArnhemVlnr: staand:  Sjaak de Snelle, Adrie de Aardige, Wies de Wakkere, Kees de Komische, Sjaak de Sierlijke, Zittend: Pietje de Pingelaar, Pietje Precies, Anton Aktie en liggend trainer/coach Peter de Pees.