HKW`21 2 – Luctor Heinkenszand 4

Nadat bekend is geworden dat Jong Ambon 2 uit de beker is gehaald door niet komen opdagen voor hun laatste partij tegen Patrijzen 2, zijn alle gespeelde wedstrijden door de KNVB geschrapt (hierdoor vervallen ook de gemaakte 6 doelpunten voor de gouden schoen) en is Patrijzen met een beter doelsaldo van +3 een ronde verder ten koste van Luctor Heinkenszand 4.
Dit wetende kan LHZ 4 nu volledig gaan richten op de competitie.

Vandaag de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen de nieuwkomer uit Kwadendamme & Hoedekenskerke.
Helaas moest mister Hoedekeskerke Stefan de B. verstek laten gaan tegen zijn voormalige club.
Leon Bek en Ruben Osse mochten wel aantreden tegen hun eerste liefde Kwadendamme.

Donderdagavond was het wederom flink puzzelen voor rekenmeester der Bomber, een uitwedstrijd en dan ook nog om 12.30 uur, dan is het altijd lastig een selectie rond te krijgen.
Ook materiaalman/speler/keeper Jeffrey B. was deze middag verhinderd, gelukkig wilde magere Ro van LHZ6 ons wel uit de brand helpen en het doel verdedigen.
Ook voormalig clubicoon van Luctor `88, Lucien Martens, was bereid de selectie te verbreden.

Dan waren er ook nog 3 spelers die de tweede helft zouden aantreden; Bek, Hannie © en Superkeuken JL16.
Kortom de eerste helft had het keurkorps Westdorp/Veerhoek 12 man beschikbaar.

Om 11.30 uur was het verzamelen bij het clubhuis van Luctor Heinkenszand, waar rond kwart voor 11.45 uur de LHZ karavaan op pad ging richting de Pikpot.

Terwijl de selectie was gearriveerd op het pittoreske sportpark van Kwadendamme, met de kleedkamers bij de kerk, kreeg Osse nog een telefoontje van Jeroen S. met de vraag waar het sportcomplex ook al weer was.
Nadat Osse de locatie had gedeeld en ook Jeroen was gearriveerd konden de manschappen van coach Westdorp gaan omkleden.

De volgende spelers moesten vandaag de 3 punten mee naar Heinkenszand nemen:

Magere Ro

Kloet                     Osse          Lucien M.       Wiebe

Ed                   Jeroen V.      Jeroen S             Gold

Der Bomber    Nouse

 

Wissels: Roel, JL14, Bek, Hannie©

Lucien was er deze middag als de kippen bij, bang om een (te) klein shirt aan te moeten, sprong hij de tas in opzoek naar een rugnummer boven de 14 (XL shirts).
Als een teken van boven kreeg hij nummer 16 in handen, te laat aanwezig is geen garantie op een “vast” rugnummer, zodoende Superkeuken JL 16 deze middag mocht aantreden in nummer 14.

Om 12.30 uur gaf de heer Lukasse het startschot.
Gezien de fysieke krachten van HKW was het advies de bal snel rond te laten gaan, echter zetten HKW vroeg druk en liet de selectie kort dekken op eigen helft.
Dit resulteerden in weinig kansen voor beide teams, ook miste LHZ snelheid in de aanval om het HKW gevaarlijk te maken.
Toch was het LHZ dat op voorsprong kwam na een goede voorzet op Nouse, die had echter al door dat hij niet in scoringspositie stond en liet de bal met een schuinbeweging lopen, waardoor de keeper op het verkeerde been stond en de mee opgekomen Der Bomber het eerste doelpunt van dit seizoen mocht aantekenen.

LHZ ging opzoek naar een doelpunt om de voorsprong uit te breiden, die leek er op slag van rust nog te komen na goed doorgaan van Wiebe, die echter net kracht te kort kwam om de bal hard langs de keeper te schieten en helaas zijn kans gekeerd zag worden door de doelman.

Ook deze week gooide Gold hoge ogen voor de gouden Koek-Koek award 2021-2022, na een tweede panna op rij, verder bleven de hoogtepunten uit de eerste helft en kon er met een 0-1 voorsprong werd de thee opgezocht en werden er 4 verse krachten ingebracht door coach Westdorp.

Roel kreeg de opdracht mee om Bek van HKW uit te schakelen, terwijl Bek en JL14 voor de doelpunten moesten gaan zorgen.
Jeroen V kreeg rust, terwijl ook Hannie ©  zijn speelminuten kreeg en het voor een extra slot op de defensie moest zorgen.

Inmiddels was de zon doorgekomen, wat voor een heerlijk nazomerzonnetje zorgde, echter op het veld de omstandigheden er niet makkelijker op zou gaan maken.

Na rust kreeg LHZ al meteen een grote kans op de 0-2, echter ging de voorzet rakelings naast.

Toch kreeg LHZ loon naar werken en mocht na een schitterende diepe bal van Jeroen S., JL14 alleen op de keeper af. Even leek de bal nog door een polletje te ver van zijn voet te schieten, maar kon hij het toch nog beheerst afronden en de keeper deze middag voor de tweede maal verschalken.

LHZ was nog geen enkel moment in gevaar geweest deze middag, toch was er uit het niets, een gevaarlijk schot van Zuidhof (ex Heinkenszand) die de bal verwoestend op de paal uiteen zag spatten.

Ook kwam de spits van HKW, 1 op 1 met keeper Ro, die zich echter niet liet verschalken en laat naar de grond ging en met deze schitterende redding ala Bijlow,  LHZ behoedde van een tegendoelpunt.

Aan de andere kant was er een goede voorzet van Ed, die de bal panklaar legde op het hoofd van Bek, echter de bal rakelings naast zag gaan.
Toch was het Bek, die wederom tegen een oude club mocht scoren en de bal verwoestend in het dak van het doel schoot en de keeper kansloos achter liet.

Om 14.15 uur vond ook de scheidsrechter het wel mooi geweest en kon LHZ 4 zijn eerste 3 punten van het seizoen noteren onder het genot van een geel sportdrankje met schuim.

Komend weekend staat de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen Kapelle 5 ( Kapelle met een K, jaja).

Om 14.30 uur bent u weer van harte welkom, waar de selectie voor de wedstrijd eerst nog op de foto gezet zal worden.

Dus allemaal nog even langs de kapper en zet de Paulaner (of Brand) bier alvast maar klaar!

Topscoorders:
Der Bomber 1 x
Bek 1 x
JL16