Luctor Heinkenszand zoekt, in samenwerking met de gemeente Borsele een enthousiaste voetbaltrainer voor het G-team. 

Luctor Heinkenszand is afgelopen jaar begonnen met het opzetten van een G-team: een voetbalteam voor voetballers met een beperking. Dat leidde al tot een erg succesvolle clinic. Eind augustus is er weer zo’n clinic.

We willen volgend jaar een stapje verder gaan en bekijken of we eens per week met het team kunnen gaan trainen en af en toe een oefenwedstrijd kunnen spelen. Daarvoor zoeken we enthousiaste trainer die:
-Eenmaal per week trainingen kan geven. Dag en tijdstip kan in overleg. Ook begeleidt de trainer het team tijdens oefenwedstrijden.
-Zelfstandig trainingsoefeningen kan zetten – eventueel met ondersteuning van een tweede trainer.
-Affiniteit heeft met kinderen met een beperking. Dat wil zeggen: kinderen die kwetsbaar zijn in bepaalde situaties en in de omgang met anderen, maar toch dolgraag willen voetballen;
een positieve houding heeft.
-Helder kan communiceren: eenvoudige opdrachten, eenvoudig taalgebruik, voorspelbaar;
-Duidelijk kan structureren: een duidelijke structuur biedt, veiligheid en voorspelbaarheid.

Wat alle kinderen gemeen hebben, is dat ze dolgraag willen voetballen! Voetballen is een middel om positieve ervaringen op te doen, zowel op sportief gebied als op sociaal en emotioneel gebied. De nadruk ligt niet op de prestatie, maar op de ontwikkeling van de kinderen binnen hun eigen mogelijkheden.

Nog geen ervaring met deze doelgroep? Geen probleem: wij kunnen je helpen en opleiden om aan deze doelgroep training te geven.

Zet deze kinderen niet buitenspel!

Ben jij de voetbaltrainer die wij zoeken? Neem dan contact op met het Leon van Zaltbommel via cultuur@luctorheinkenszand.nl of via 06-53759667.