Het is zo langzamerhand wel bekend: Luctor Heinkenszand wil graag aan de slag met G-voetbal. Zaterdag 25 mei houden we een clinic, en in de toekomst beginnen we mogelijk met een echt team. De initiatiefnemers leggen uit waarom. 

Luctor Heinkenszand is een vereniging die in het logo de omschrijving ‘Meer dan voetbal’ heeft staan. Dat is met een reden. Die toevoeging is net zo belangrijk als onze principes: Passie, Prestatie en Plezier. De vereniging wil haar sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid zo invullen dat het voor iedereen mogelijk is om op zijn of haar niveau te kunnen sporten.

De passie en het plezier zien we terug in de inzet van de vele vrijwilligers van onze vereniging, maar uiteraard ook in de spelers en speelsters op het veld waar ieder op zijn of haar eigen niveau maximaal wil presteren. Inmiddels kunnen we voor bijna iedereen dit aanbieden. Bijna, want er ontbreekt nog één onderdeel binnen onze vereniging – dat we zelfs nog niet terugzien in heel onze gemeente Borsele. Dat is G-voetbal. Ook voor mensen met een beperking willen we graag invulling geven aan de mogelijkheid om te kunnen voetballen in de eigen regio.

G-team
Voor deze doelgroep willen we dan ook samen met de gemeente en onze buurtverenigingen onderzoeken of binnen de gemeente Borsele een G-team opgericht kan worden. We werken dit uit met hulp van de gemeente, die ook graag ziet dat voor deze doelgroep mogelijkheden komen om te sporten, plezier te hebben en op een ontspannen wijze in contact te komen met anderen. Het gaat daarbij niet alleen om het sportieve aspect, maar ook om het sociale. Misschien dat nog wel het meest.

Er komt heel wat bij kijken om zo’n team op te zetten. Een eerste info-avond is al geweest en zaterdag 25 mei staat de eerste clinic gepland. Iedereen die wil voetballen en niet in een ‘standaard’ team terecht kan, is welkom, ongeacht leeftijd. Er zijn twee trainers aanwezig die al jaren training geven aan het G-team van Zeelandia Middelburg. Zij nemen ook enkele spelers mee.

Op onze eerste promotie-acties kregen we al veel positieve reacties van mensen en bedrijven die dit team willen ondersteunen wanneer het er daadwerkelijk komt. Het is nu aan de spelers en speelsters om er een succes van te maken!