Wat gaat het goed met ons zondagteam! Voorbij zijn de dagen dat tegen de koplopers met dubbele cijfers werd verloren. Zondag werd RCS 3, dat nog geen enkel punt had verspeeld, op 3-3 gehouden. En dat was wel een feestje waard. Vaste verslagschrijver Marc doet verslag:  

Vandaag de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper RCS 3. Dat is het 4e van vorig jaar aangevuld met een aantal spelers uit een hoger elftal. Dit is pas onze derde thuiswedstrijd van het seizoen. De vraag is: kunnen we onze ongeslagen status in thuiswedstrijden behouden? Tegen de andere ploegen die bovenin meedoen verloren we dit seizoen slechts met één doelpunt verschil, dus er is zeker kans op een stunt.

Afgelopen weken hebben we redelijk wat punten gehaald en goede wedstrijden gespeeld. Dat zou hoop moeten bieden voor een goede opkomst op zowel de vrijdagavondtraining als de zondag. Ondanks het nodige pushwerk van Hoote in de app om je aan- of afwezigheid door te geven viel uiteindelijk het doek voor de vrijdagavondtraining van deze week. Zo waren er een aantal die naar de wedstrijd van Excelsior gingen en een aantal anderen hadden een feestje. Hoote kwam maar tot 6 man en aangezien we ook geen aanvulling hadden van de veteranen (die hadden een thuiswedstrijd tegen Patrijzen) werd besloten om de training maar niet door te laten gaan. Volgende week weer een nieuwe kans. Wel jammer dat we dit jaar Sinterklaas hebben moeten missen. In de afgelopen jaren kwam Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten altijd nog even buurten bij het laagste zondagelftal om te vragen of de spelers zich wel goed hebben gedragen dit jaar.

50 jaar
In de voorbereiding op deze wedstrijd was er een feestje. Afgelopen dinsdag werd onze vlagger Steven van Hoepen 50 jaar. Op zijn werk hadden ze er werk van gemaakt. Zo stond er een grote Abrahampop bij de voordeur en waren er gebakjes aanwezig met een foto van Steven erop. Ook was heel de verkoopbalieversierd door zijn collega’s. Steven en Hoote zijn al jarenlang collega’s en Hoote hoopt volgend jaar ook 50 te worden. Hij heeft nu al even kunnen zien wat er volgend jaar zal gebeuren. Ik hoop voor hem dat ze het allemaal nog groter aanpakken dan bij Steven.

We hoefden hebben we deze week maar op één speler van de zaterdagteams een beroep te doen om aan 14 man te komen. Marvin Toorenaar meldde zichzelf weer aan bij Hoote. Deze jongen heeft dit jaar ondertussen al meer wedstrijden gespeeld in zondag-2 dan een aantal spelers die vast horen bij ons elftal. We hopen dit jaar nog meer van Marvin gebruik te mogen maken. Vandaag ook de terugkeer in de wedstrijdselectie van Stan van Hoepen. Eindelijk heeft hij in zijn drukke schema een gaatje gevonden om een keer mee te doen. Ook zouden we de terugkeer van Milan Nooteboom vieren, helaas moest hij zich op zondagmorgen alsnog afmelden bij Hoote.

Vragen die bij sommige spelers sinds de vorige thuiswedstrijd speelden zijn: hebben we broodjes kroket na de wedstrijd; neemt Blok misschien voor iedereen burgers mee van de Mac; en poetsen de veteranen nu elke zondagochtend de kantine van binnen en van buiten? Helaas was het antwoord op de laatste twee vragen: mee. Maar wel waren er broodjes kroket, en daar maakten we na de wedstrijd veelvuldig gebruik van.

De wedstrijd

Tussen 11:00 en 11:15 kwam iedereen langzaam binnendruppelen en, na voor sommige het broodnodige bakje koffie, gingen we uiteindelijk naar de kleedkamer. Daar had Rienk nog een verrassing voor Melvin. Rienk had namelijk de was van vorige week meegenomen en vond het leuk om zijn oud-trainer eens in de maling te nemen. Melvin heeft namelijk altijd zijn eigen nummer (4), dus het was voor Rienk een kleine moeite om dat shirtnummer in een vacuümtas te stoppen.

Na lang zeuren om de opstelling hakte Hoote dan eindelijk de knoop door en liet de volgende elf spelers beginnen:
Bryan; Ramon, John (a), Rienk, Melvin; Etienne, Sven, Ferdinand, Hans; Niels en Stan.
Wissels: Marvin en Marc
Vlagger: Steven
Scheidsrechter: J. Quinten.

Onder koude en mistige omstandigheden begonnen we slecht aan de wedstrijd. Na nog geen  minuut scoorde RCS de 1-0. Na een foutje in de verdediging kon hun snelle spits de bal achter Bryan schieten. Een slecht begin. Gaat RCS tegen ons doen wat ze al het hele seizoen doen en dat is elke wedstrijd met ongeveer 10-0 winnen?

Gelukkig voor ons waren we na dit moment klaarwakker (volgende keer iets eerder komen heren, dan kan de koffie op tijd zijn werk doen) en konden we na 3 minuten de gelijkmaker vieren. Na een afgeslagen corner draaide Stan zich goed vrij in de 16 en schoot de bal zo in het hoekje. Na 12 minuten in de eerste helft konden we zelfs genieten van een 2-1 voorsprong. Sven liep voorbij een paar man die daarna Niels een niet te missen kans gaf. Deze aarzelde ook niet en haalde de trekker over. Een ongekende luxe voor Zondag 2, een 2-1 voorsprong tegen de koploper. RCS wist niet wat ze overkwam, een achterstand tegen een ploeg die in het rechterrijtje staat. RCS begon langzaam tegen elkaar te mopperen en zorgde ervoor dat we de betere ploeg waren in de eerste helft. Achterin hield de verdediging onder leiding van John de boel goed dicht. Na 25 minuten moesten we wisselen. Sven had wat klachten en Marvin verving hem. Na ongeveer 40 minuten kwamen we zelfs op een 3-1 voorsprong na een schot op doel van Stan, waarbij de keeper kansloos was. Helaas voor ons kwam RCS op slag van rust nog terug tot 3-2.

Tweede helft
In de rust geen wissels, want het elftal stond goed en niemand wilde wisselen. Ook in het begin van de tweede helft waren we de betere ploeg. RCS probeerde het wel, maar kwam niet langs de verdediging en Bryan. Halverwege de tweede helft kregen ze de kans op de 3-3. Ramon pakte hun vlugge spits iets te veel aan zijn shirt in de 16 en de goed leidende scheidsrechter kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Ondanks dat Bryan nog aan de bal zat, kwam die toch in het netje en zorgde voor een 3-3 tussenstand.

Daarna werd Hans gewisseld voor Marc om te proberen de voorsprong weer te krijgen in de wedstrijd. In het restant van de twede helft probeerden beide ploegen een overwinning te bewerkstelligen, maar beide teams hielden de boel achterin goed dicht en zo eindigden we wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. Voor RCS het eerste puntverlies van het seizoen en voor ons weer een goede wedstrijd tegen één van de betere ploegen in onze competitie. Dit seizoen zijn we nog ongeslagen thuis met twee overwinningen en een gelijkspel.

Feestje!
In de kantine was het daarna weer tijd voor bier en vette hap. Daar dachten ook de mannen van RCS zo over, want ze zorgden ervoor dat bijna alle broodjes in één keer op waren. Gelukkig vond Melvin nog wat  broodjes in de vriezer van het voorraadhok en zo konden we dan ook zelf genieten van een broodje kroket. Toen RCS uiteindelijk weg was, begon het feest echt. De muziek werd een tandje harder gezet, de microfoon ging rond en Steven gaf nog een rondje voor zijn 50ste verjaardag. Zo konden we een mooie middag afsluiten.

Volgende week wedstrijd nummer 8. We mogen dan weer thuis en wel tegen Zeelandia Middelburg 4.