F.C. Dauwendaele 4 – Luctor Heinkenszand 6  (0-1) 0-3

18 september 2021

 

Eindelijk was het dan zo ver! Weer een wedstrijd voetballen. 343 dagen geleden hadden we onze laatste match gespeeld op de Veerse Poort tegen MZVC 2. Vandaag mochten we wederom aantreden in Middelburg, ditmaal tegen FC Dauwendaele 4.

Hoe zou iedereen deze coronastop hebben doorstaan? Sommige hadden trouw doorgetraind op het geweldige kunstgras wat we inmiddels op ons sportpark hebben. Andere hadden hun rust gepakt. Maar de meeste mannen waren als echte jagers aan de slag gegaan. Waarom een reiger in het logo bij Luctor Heinkenszand? Een ooievaar zou toepasselijker zijn bij het 6e.  Zo werd het halve elftal voorzien van (extra) kinderen… De mannen (en vrouwen uiteraard) hebben het er maar druk meegehad. Enfin, over tot de orde van de dag. Vieze scheten in de kleedkamer, iets te harde muziek en verhalen waar de honden geen brood van lusten. Kelderklasse op-en-top.

Toen we rond de klok van 11.30 uur (jaja, een vroegertje!) wegreden in Heinkenszand werden we door kantine-uitbater Olierhoek er al op geattendeerd: Oud 2e-elftal trainer Alex (broer van de Floeper) zou, na 20 jaar afwezigheid op de velden, meespelen. Hij had wel een half verbrijzelde schouder na een ongeval op de weg, maar dan mocht de pret niet drukken. Of we hem een schouderklopje konden geven?!

Speler/coach was vandaag Borrel, hij had voor ons de volgende opstelling in petto:

Magere Ro

Pato- Arno – Bart – Sjarrel

Beuter – Rijk

Robbie – Arrow – Niels (kalf)

Krukky

Wissel: Borrel, Rob

Grensjager: Martens

Afwezig:  Jeff, Matthijs, Rossie, Boonman

Waar voor de wedstrijd nog veel reclame werd gemaakt voor het super-duo waren ze helaas beide niet van de partij. 252 doelpunten in het reguliere Zeeuwse Amateurvoetbal. Daar krijgt  een tegenstander in de Kelderklasse toch een nachtmerrie van? Ook Matthijs ligt er tot de winterstop uit met een liesblessure en Jeffrey ging maar eens een weekje op vakantie (Pakt Magere Ro zijn kans?)

Onder een pittig septemberzonnetje (24 graden) was het ‘t 6e dat het initiatief nam in de wedstrijd. Met vlagen werd er best aardig gevoetbald. Maar soms was het ook even aftasten hoe het ook alweer moest. Gelukkig was de tegenstander in een nog mindere conditie dan ons. Na een kleine 20 minuten plaatste Arrow de bal gericht met links richting de kruising. Helaas trof deze de buitenzijde van het houtwerk.

Niet veel later was er echter een scrimmage voor het goal van de Middelburgse keeper, uiteindelijk was het Krukky van Bert die de bal tegen de touwen joeg. 0-1 ! Even op adem komen onder het genot van een bakje thee. Her-en-der even wat puntjes op de ‘i’ zetten, maar het zat eigenlijk wel goed.

Na rust was het eenzelfde soort spelbeeld, warm en dorstig. FCD4 had weinig tot niets in te brengen en ‘t 6e consolideerde de wedstrijd. Martens zette even later Borrel alleen voor de keeper, er heerste wat twijfel over al-dan-niet buitenspel. Na wederom een scrimmage liet ook Ronald vd Swaluw het net bollen… Dan denk je 0-2, uitspelen en naar huis. En toen kwam Beuter… op de middenlijn zette hij zijn vorstelijke lichaam goed tussen de bal/man, draaide weg en ging op de loop. Na een meter of 10 werden zijn stappen wat groter… zou het de bal gaan verliezen? Werd hij moe? Of zou het hem afspelen? Een lichte twijfel sloeg toe, tot hij zijn lichaam over de bal zette en verwoestend hard uithaalde. Weliswaar door de midden, maar onhoudbaar voor de goalie. 0-3!

Dat was hem dan weer! Onze eerste 3-punter. Na afloop nog een lekker biertje drinken op de buitenplaats van Torent FC Dauwendaele. Het bier smaakte goed, maar even was er de vraag: Zitten we nu op het terras van de kantine?  Nu wederom 2 vrije weekenden (red. inmiddels nog 1). Gelukkig mogen we binnenkort in de 2e ronde van de KNVB-beker tegen Zeelandia Middelburg 5.

 

HupLuctor Heinkenszand

Meer dan voetbal

MotM:

*** : Magere Ro, wilt dit seizoen er echt staan. Gaat de concurrentiestrijd met d’n Jeff graag aan. Geweldige start, een aantal goede reddingen en de ‘0’.

** : Beuter: Met een poeier van 25 meter verdien je toch zeker 2 sterren. Had Feyenoord die ook maar…

* : Arrow, de ambulance stond al klaar voor beademing na 5 minuten. Loopt misschien niet meer zoveel als vroeger (of deed die dan toen ook niet?), maar is het voetballen nog niet verleerd.