Op deze herfstachtige zaterdag stond de topper tegen koploper Axel op het programma.
Deze fusieclub opgericht in 2012 tussen VV Axel en AZVV, een voorloper voor Luctor Heinkenszand, een mooi voorbeeld hoe het ook kan voor een zaterdag en een zondagvereniging.

Axel had van de week het tijdstip vervroegd van 14.30 uur naar 13.00 uur.
De psychologische oorlogsvoering was hierbij begonnen…. Door dit vroege tijdstip moesten helaas een aantal spelers  verstek laten gaan. Ook voor zuupporter Poid was dit tijdstip veel te vroeg.
Jeroen had er totaal geen vertrouwen in tegen de ongeslagen koploper en had er alles aan gedaan om deze zaterdag als oppas voor z`n dochter thuis te blijven.
Ook Aad had storing en moest verstek laten gaan. Gelukkig was wel schonebroeder Lex weer aanwezig en kregen we versterkingen uit andere elftallen, Borrel (3e), Dennis Kok (5e) en Gordy (6e).

Om half 12 mocht het 4e verzamelen bij het clubhuis. Terwijl de spelers zich verzamelden, was Sjaak nog spoorloos. Trots kwam Sjaak aanlopen…weer winst met de jeugd mannen!! Een goed voorteken voor vandaag. Helaas had coach Sjaak een treurige mededeling. Nadat hij al Vedette Jeroen moest missen, was ook de andere vedette te laat voor de topper. De poes van Hanny was ziek!!
De aanvoerder dacht nog even het vrije spreekuur te gaan bezoeken bij de poezendokter, echter liep dit totaal uit. Een voorkeurspositie kreeg de aanvoerder niet. Tussen het wachten door nog even snel naar huis om voetbaltas in te pakken en een brammetje te eten.
Zonder aanvoerder maar richting Axel dan maar.

Speciaal voor deze topper had de N.V. Westerschelde de tunnel tolvrij gemaakt. Met 2 bussen werd er afgereisd naar Zeeuws Vlaanderen.
Aangekomen in de schitterende kantine, met 2 pluspunten achter de bar, nog even een A Atje, bakje koffie en voor sommigen nog even een toilet bezoekje.

Met nog een kwartiertje over werd de warming up begonnen en zag een jeugdig Axel warm lopen. Dit wordt vanmiddag veel lopen tegen deze jonge honden, was de eerste gedachte, die bij de vele mensen opkwam. Coach Sjaak had nog wat bemoedigende woorden en beloofde de manschappen bij winst een bladje bier.

De opstelling:

Bas
Stefan de B., Alex, John Hakbar , Hans
Wiebe, Mike, Gordy, Nouse,
Arno van Mien, Kok

Wissels: Guust broer van Roel, Gold,  Borrel , Jeffrey

De wedstrijd

Op een slecht, zwaar speelveld werd er om 13.00 uur begonnen aan de topper. Waar velen al voor vreesden, gebeurde ook…Axel begon furieus aan de wedstrijd en het was pas na een kwartier dat deze tornado ging liggen. LHK begon duels winnen en kwam terug in de wedstrijd. Arno had deze middag, maar liefst 3 verdedigers in z`n nek, waarbij zelfs nog een ouderwetse ausputzer van 2 bij 2.
Toch was het LHZ dat de beste kansen kreeg. Een goed gegeven voorzet op Wiebe werd nog net op de doellijn onderschept door een verdediger van Axel. Voor Wiebe deze middag een primeur….bij Axel liep een naamgenoot rond.

Als een ware vedette kwam dan toch Hanny na ruim een half uur aan gesprint.
Bij Axel waren ze meteen van slag, want kort na het zien van de vedette viel de terechte voorsprong van LHK, door wie anders dan Arno van Mien.
LHZ had nog goede kansen door onder andere Kok, echter kon het de voorsprong niet uitbreiden.
Ook de assistent scheidsrechter van Axel had hier een bijdrage aan….bij elke bal over de middellijn stak deze, z`n stok omhoog. De scheidsrechter negeerde de beste man op den duur en besloot ook maar eens een praatje te maken om buitenspel uitteleggen.
Op slag van rust kreeg LHZ een dubieuze penalty tegen. Stefan de B. zou de dader zijn geweest in de ogen van de scheidsrechter. FC Axel greep dit sinterklaascadeautje  met beide handen aan en schoot de bal feilloos achter de prima keepende Bas.
Met 1-1 werd de thee opgezocht.

In de rust greep coach Sjaak hard in…waar de B. nog was ontsnapt aan een rode kaart, nam hij geen risico ok werd vervangen door Gold. Ook Borrel en Hanny mochten de defensie versterken ten faveure van Hans en Lex.
Terwijl Axel en de scheidsrechter al op het veld stonden, kwamen de groenhemden op het gemakje aanlopen.
Axel wilde al beginnen en begon ook direct vol op de aanval na het fluitsignaal.
In een snelle aanval, werd de jonge Kevin de Bruyne diep gespeeld. Of gold nog last heeft van het tijdverschil met Jamaica is niet bekend, maar hij kwam een uur te laat met z`n sliding. Einde oefening voor Kevin, die helaas de strijd moest staken.
De toon was gezet, ook Axel wilde voor de voorsprong gaan en het was duidelijk dat de jonge mannen, met 21 punten uit 7 wedstrijden, het niet makkelijk had tegen de nummer 2.
Na een onderschepping op eigen helft door Gold, die de bal inspeelde op Wiebe en Kok diep stuurde, werd de bevrijdende 2-1 voorsprong op het scorebord genoteerd.
Aan LHZ was het nu om alles dicht te gooien en te counteren door de uittrappen van Bas en de steekballen a la Frank de Boer van Hanny.

Slotoffensief Axel

Met 10 minuten te gaan mocht Axel een corner nemen. Opeens kwam de keeper zijn  doel uitstormen…zou Axel nu al een slotoffensief beginnen met de keeper als extra spits??
Dit was niet het geval….hij zocht de scheidrechter op. Was er een hartaanval?? Was de poes van Jeffrey bevallen??? Nee, of de scheidrechter ook nog even Axel 2 wilde fluiten.
Na deze bijzondere oponthoud werd de wedstrijd hervat. Met nog 4 minuten extra tijd aangegeven door de scheidsrechter, werd er op de bank ook meegeleefd en de overwinning binnen geschreeuwd.
In de slotfase kreeg LHZ nog een vrije trap, echter de bal belandde op de paal en bleef het in de slot seconden spannend. Uiteindelijk was daar toch het laatste fluitsignaal en mocht LHZ een zwaar bevochten overwinning mee naar Heinkenszand nemen.

Sjaak moest meteen door naar Spui, om Kok nog naar het 5e te brengen( In allerijl was Kok z`n schoenen vergeten, maar die zouden we al wel klaarzetten met bier) en daarna meteen door voor de andere topper van het 1e tegen Veere.
Het bier krijgen jullie in Heinkenszand wel en bij winst van het 1e verdubbel ik het…als de woorden van de coach.
Onderweg naar huis, bleek dat het 1e al met 3-0 voorstond, dus dit zou een mooie middag nog gaan worden. Ondertussen was ook Poid wakker en was Aad ook in het feestgedruis gestort en hield coach Sjaak woord en bezorgde de verdiende bladjes Kornuiten en bleef het nog lang onrustig in Heinkenszand.

DSC_2916
DSC_2916
IMG-20171125-WA0007
IMG-20171125-WA0007
DSC_2912
DSC_2912
DSC_2908
DSC_2908

 

Aanstaande zaterdag mag het 4e het opnemen tegen Clinge 2, terwijl FC Axel het opneemt tegen een andere titelkandidaat Patrijzen. Bij winst op Clinge , kan het 4e goede zaken doen.

Om 14.30 uur bent u weer van harte welkom voor de laatste thuiswedstrijd van 2017.