FC Axel 3- Luctor Heinkenszand 4

Waar half voetballend Nederland van de winterstop mocht genieten, mocht LHZ4 vandaag nog de wei in tegen FC Axel 3.
Deze wedstrijd stond in november op het programma, alleen toen gooide de sint en de pieten, roet in het eten en heeft LHZ 4 een collectieve “baaldag” opgenomen.
Ook vandaag was de selectie niet al te breed bezet, en werd er een beroep gedaan op Justin en Marc en Rick van het 7e .

Om 13.00 uur mochten we aantreden tegen de rode lantaarndrager van de 4e klasse in de laatste speelronde van 2019.


Om 11.45 uur was het vertrekken vanuit Heinkenszand, maar zoals gebruikelijk wordt dit in de praktijk later.
Helaas kon Nouse niet mee vandaag, dat Nouse niet aanwezig is op een zaterdag is bijna uniek en hij kon het toch niet laten om zijn ploeggenoten persoonlijk nog in de kantine succes te wensen.
Stefan de B. dacht dat we wederom met de boot naar de overkant moesten en zag van de oversteek af.

Rond 12.45 kwamen we aan op Axel, de tegenstander was zichtbaar opgelucht, want ze mochten deze competitie slechts 5 keer eerder aantreden, omdat telkens de tegenstander had afgemeld. Dat de tegenstander van vandaag slechts 1 punt wist te behalen, mocht geen onderschatting betekenen en er werd door het koppel Bakker/Cowlishaw hierop geattendeerd.

 

Tijdens de warming-up schoot Marc , Bas warm. Echter ging de bal over het vangnet en Marc ging zich in de kantine melden voor een sleutel, aangezien het hek op slot was.Deze sleutel was helaas (nog) niet beschikbaar en Marc werd verzocht maar even om te lopen, langs de andere kant. Na half Axel te zijn doorgelopen, kwam Marc op plaats delict…helaas geen bal te bekennen, dus besloot Marc maar aan te bellen bij eigenaar van de tuin.
“Die bal heb ik al lang teruggegooid” was het antwoord, toen Marc netjes vroeg om de bal.
Terwijl Marc 15 minuten later arriveerden, mochten de volgende spelers alvast proberen de laatste wedstrijd van het jaar in winst om te zetten:

Bliek
Gold–Osse-Jeroen V.- Kloet
Wiebe-Mike © –Lexie- Cois
Rick –Ibie

Wissels: Justin, Arno van Ons, Marc

Op een zwaar en gehavend 2e veld, werd de wedstrijd gestart door dhr. Mendelts.
LHZ 4 begon stroef aan de wedstrijd, misschien nog last van het uur tijd verschil van Londen, maar de manschappen van Bakker/Cowlishaw begonnen niet scherp aan de wedstrijd.
Axel was in de beginfase scherper en het beloonde zichzelf, door een schitterend schot in de kruising te krullen.
Tot overmaat van ramp, kwam LHZ4 zelfs op een 2-0 achterstand. Je zou denken dat dit de mannen uit Heinkenszand zou wakker schudden en dat gebeurde ook.

Jeroen en Lex namen het team op sleeptouw en namen het middenveld in handen, waar Axel de beginfase nog domineerde.
LHZ 4 kreeg de verdiende aansluitingstreffer dan ook, wel mede door een speler van Axel, die de bal schitterend achter zijn doelman het doel in ramde.

Axel leek op weg naar de 3-1…de speler van Axel had al een droom doelpunt in gedachten, maar dit was buitenom TGV Wiebe, die nog even de turbo aangooide en schitterend de man in de 16 van de bal liep. Spelers van Axel wende zich tot de scheidsrechter, maar die wuifde alle protesten weg,LHZ4 counterde meteen en kwam door een schitterende solo van Rick, die 3 man wist te passeren en in de 16 via het been van een tegenstander alsnog de bal voor zijn voeten kreeg en droog de bal inschoot. Een cruciale interceptie van Wiebe, waardoor de stand 2-2 was geworden.
LHZ 4 zocht de thee op, om de zich op te lappen en alsnog de winst veilig te stellen.

In de rust werden Cois en Gold vervangen door Marc en Justin. Ondertussen had ook leuke Bliek ( Rens) zich gemeld als veldspeler om nog minuten te maken.
LHZ4 herpakte zich de 2e helft wel goed en kwam beter in de wedstrijd. Bij Axel waren al de nodige wissels toegepast en LHZ4 oogde frisser.

Via Rick kwam LHZ4 al vroeg in de 2e helft op een verdiende 2-3 voorsprong.
LHZ4 kreeg nog goede kansen via Mike en Justin, die de vrijstaande Marc over het hoofd zag en niet de bevrijdende 2-4 wist te noteren.
LHZ verzuimde de trekker over te halen en even leek Axel nog de 3-3 te kunnen noteren.

Bas had een redding, maar op de rebound was hij kansloos…gelukkig stond assistent scheidsrechter D. Cowlishaw deze middag was scherp en vlagde voor buitenspel, wat door de scheidsrechter werd overgenomen en het alsnog 2-3 bleef. In een bloedstollende slotfase, werd Rick tegen de grond gewerkt en eiste de bal op voor een hattrick.

Helaas dook de keeper naar de juiste hoek en werd de penalty gekeerd. Arno van Ons ging op de bal af, en kreeg een schouderduwtje van de reus van Axel en de scheidsrechter vond het te licht voor opnieuw een penalty.

In de laatste seconden hield LHZ4 stand en zo mochten de zwaarbevochten 3 punten mee naar Heinkenszand en nadert het koploper LHZ3 op 2 punten en staan LHZ 3 en LHZ4 knap op een 1 en 2e plaats in de competitie.

Op 8 februari 2020 mag LHZ aantreden om 14.30 uur thuis tegen `s Heer Arendskerke 3.

Iedereen fijne feestdagen en een sportief 2020 toegewenst en tot 4 januari bij de Nieuwsjaarsreceptie van Luctor Heinkenszand!

Topscoorders seizoen 2019-2020:

JL 16                5 x
Mike                 4 x
Ibie                   4 x
Wiebe              3 x
Jeroen S.         2 x
Sam                  2 x
Rick                  2x
Bek                  2 x
Arno van Ons  2 x
Jeroen K.         1 x
Jeroen V.         1 x
Der Bomber     1 x
Pim                  1 x
Nouse               1 X
E.D.                   1 X