Afgelopen zaterdag 18 september was het dan eindelijk zover. De eerste wedstrijd van ons G-team. In september 2019 zijn we begonnen met een
G-team in onze vereniging. Met 14 enthousiaste spelers trainden wij 2x per maand. Na een half jaar dachten we dat ze klaar waren voor de eerste wedstrijd. Maar helaas, toen sloeg corona toe en mochten we geen wedstrijden spelen.
In september 2020 zijn we, wederom, met veel enthousiasme weer begonnen met trainen en nu dan ook iedere week. De tenues waren inmiddels ook gereed. We regelden een officieel moment op een zaterdag in september voor de uitreiking met tevens een wedstrijd tegen ons Walking Footbal team. Maar helaas, dit keer moesten we het aflassen vanwege het weer.
Toen werd het 18 september 2021 en stond het G-voetbal toernooi in Nieuwdorp voor de deur. Daar hebben we de eerste wedstrijd gespeeld. Iedereen in een mooi tenue, met dank aan de sponsors SO-MC, de Rabobank en de gemeente Borsele. De middag ging van start met een training en daarna werd de eerste helft gespeeld. Helaas was de tegenstander iets te sterk en verloren we. Maar dat mocht de pret niet drukken. Alle spelers hebben heel goed hun best gedaan en ze bleven er voor gaan. Na de eerste helft kregen we wat drinken en kon iedereen even bijkomen.

Vervolgens werd er gestreden om de penalty bokaal. Iedere speler mocht 3 penalty’s nemen en de beste 2 van ieder team ging door naar de finale. Die werd gespeeld na de 2e helft van de wedstrijd. Deze was vooral heel gezellig omdat we bezoek kregen van de fanfare. Voor sommige spelers was dit leuker dan de wedstrijd en zij gingen lekker dansen. De rest bleef fanatiek in het veld, maar ook deze helft hebben we niet gewonnen.
Na de wedstrijd even bijkomen en toen gingen we de finale van de penalty bokaal in. Koen en Job namens ons team en 2 spelers van het andere team. Eén van deze spelers was Jayden. Hij is zo een fanatieke voetballer dat hij zowel bij ons als bij Zeelandia-Middelburg speelt. En deze middag deed hij met hun mee en stond dus ook in de finale. Wat was het spannend en wat heeft iedereen de jongens goed aangemoedigd. En niet zonder succes, want Job heeft de penalty bokaal gewonnen en Koen werd 2e. Jayden werd uiteindelijk 3e. Kijk eens op de foto hoe trots ze zijn. Echt super goed gedaan.


Toen was de middag al weer bijna voorbij en kwam de prijsuitreiking. Ons team is 2e geworden, iedereen kreeg een medaille en de beker werd in ontvangst genomen door Robin. De beker zal iedere week met iemand anders mee naar huis gaan, zodat iedereen deze thuis kan laten zien. Als laatste hadden we de prijsuitreiking van de penalty bokaal. Met een hele mooie prijs voor Koen, Job en ook voor Jayden. Daarna hebben we het succes gevierd onder het genot van een frietje met een snack en natuurlijk de muziek van de fanfare.
Wat een TOP-middag is het geweest.