De eerste editie van ons Zeeland Assurantiën Soccertoernooi voor jeugdteams was zonnig, warm, doelpuntrijk en succesvol. De organisatie stuurde ons het volgende verslag: 

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus werd het eerste Zeeland Assurantiën Soccertoernooi gespeeld. Vorig jaar stond dit evenement ook op de planning, maar strandde het door tegenvallende belangstelling van andere verenigingen. Ook dit jaar liep alles niet van een leien dakje.

De initiators Angelique Cammaert en Ilse van Bremen hadden het concept bekeken bij Spui waar soccer al jarenlang vaste prik is. Een toernooi organiseren op het eind van het seizoen is vrijwel onmogelijk geworden. De KNVB heeft de competitie opgeschoven, waardoor maar drie weekenden beschikbaar blijven tot de sluiting van de velden. Besloten werd om het toernooi te koppelen aan het Zeeland Assurantiëntoernooi van het 1e elftal. In dit laatste weekend van augustus waren de vakanties ook achter de rug en werd gehoopt op een ruim deelnemersveld.

Veel verenigingen uit heel Zeeland en van over de provinciegrens werden aangeschreven en gebeld. Vanzelfsprekend werden ook onze eigen jeugd vanaf JO11/MO11 op de hoogte gebracht. De aanmeldingen verliepen stroef. Uiteindelijk kregen we bezoek van Patrijzen, Arendskerke, Walcheren, Nieuwland, Arnemuiden, Kapelle, Terneuzen en Young Stars Football Academy (Terneuzen).

Op de vroege zaterdagmorgen werden de twee boardingvelden van 21 x 15 meter geplaatst. Voor verder vertier zorgden een snelheidsmeter en dartvoetbal. Het weer liet zich van z’n goeie kant zien. Wat te warm eigenlijk. ’s Middags werd de 30 graden aangetikt. Het publiek zocht verkoeling in de schaduw van bomen en struiken.
De spelers leefden zich twee dagen uit. Iedereen moest wel even wennen aan deze vorm van voetbal. Gebruik van de boarding, lage ballen gaan niet uit, het veld is klein, corners zijn er niet, wel shoot outs en er vallen veel doelpunten. Scores van minder dan 10 doelpunten in 20 minuten zijn schaars. Een uitslag als 13-8 is normaal en 19-14 kan ook goed.

Ook de snelheidsmeter was in trek. Hier konden de spelers zich uitleven door zo hard mogelijk op een doel te schieten. Als beloning volgde voor het beste kanon een prijs. De organisatie in de schaduwrijke partytent had z’n handen vol aan het regelen van scheidsrechters en tellers, berekenen van eindscores, personeel voorzien van dranken en verzorgen van prijsuitreikingen.

Na afloop konden de poulewinnaars naar huis met een beker. Voor iedere deelnemer was een vaantje van de club en een bril van DRV Accountants & Adviseurs. Tijdens het toernooi zorgde Jumbo voor een gezonde hap (bananen, appels en mandarijnen).

We kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi. De organisatie (Ilse van Bremen, Angelique en Ronny Cammaert en Thijs van Damme) wil scheidsrechters, tellers, andere hulpen, kantinemedewerkers, mensen en organisaties die spullen beschikbaar hebben gesteld, Jumbo, DRV Accountants & Adviseurs en Zeeland Assurantiën bedanken voor hun bijdrage.

Klik op deze afbeelding om naar het fotoalbum te gaan.