Na een lange zomerstop en drie overwinningen in het bekertoernooi was het afgelopen zaterdag tijd voor de eerste competitiewedstrijd. Onder de nieuwe trainer Giovanni Siereveld gaat Luctor Heinkenszand dit seizoen opnieuw op jacht naar promotie richting de 2e klasse. Wessel Geus stuurde ons dit wedstrijdverslag: 

Vorig seizoen verspeelde Luctor Heinkenszand uit bij De Noormannen twee kostbare punten. Op voorhand was de ploeg van Giovanni Siereveld dus gewaarschuwd voor de stugge en fysieke tegenstander. Aan de aftrap verschenen naast veel gebruikelijke namen de twee nieuwelingen Mitchell de Nooijer en Marco Den Deurwaarder.

Het spel en de tactiek van De Noormannen was net als vorig seizoen zeer herkenbaar. Met direct spel de gevaarlijke spitsen Marlo Janisse en Dylan Maljaars in stelling proberen te brengen. De beginfase van de wedstrijd was overduidelijk voor Luctor Heinkenszand. Een gevaarlijke inzet van Barry Olierhoek werd door de keeper gered en ook een poging van Tom Blomaard trof geen doel. In de 8e minuut was het wel raak toen Quinten Kaat een bal wegwerkte in de richting van Tom Blomaard. Hij kwam vanaf links naar binnen en schoot hard raak in de verre hoek. Nog binnen het kwartier kwam Luctor Heinkenszand op een 2-0 voorsprong. Vanuit de defensie van De Noormannen werd de bal slecht weggewerkt. Marco Den Deurwaarder bediende met een pass Barry Olierhoek die oog in oog met de doelman rustig binnen schoot.

Het hoogtepunt van de middag kwam echter op naam van spits Dylan Maljaars. Na balverlies op het middenveld schoot hij de bal van net over de middenlijn schitterend over onze doelman Lars Francke heen. Nog voor rust werd de marge echter weer twee door een mooie kopbal van Martijn Simonse op aangeven van Quinten Kaat.

Tweede helft
Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Zoals De Noormannen schreef op haar twitteraccount had het veel weg van zomeravondvoetbal. Buitenom een paar botsingen die resulteerden in hoofdwonden bij meerdere spelers (en bezoekjes aan de HAP) gebeurde er niets.
Luctor Heinkenszand had gezien de voorsprong geen behoefte om vol op de aanval te spelen en De Noormannen had de mogelijkheden niet om het Luctor Heinkenszand echt lastig te maken. Wellicht niet het entertainment dat veel supporters gewend zijn in de afgelopen seizoenen maar wel de belangrijke eerste driepunter.

Op naar een mooi voetbaljaar!

Scoreverloop:
1-0: Tom Blommaard
2-0: Barry Olierhoek
2-1: Dylan Maljaars
3-1: Martijn Simonse

Man of the match: Tom Blomaard