Vandaag stond de tweede wedstrijd voor de beker op het Programma. 
Vorige week speelde DwO met 3-3 gelijk tegen Kapelle, dus een gelijkspel is genoeg om door te stoten voor de volgende ronde.
Aangekomen op het sportpark van Heinkenszand stond coach Sjaak al te wachten.
Prompt kreeg iedereen een boekje met lootjes voor de grote Clubactie in de handen gedrukt. “Wat is dat nou weer coach??” Meteen werd een begeleidend schrijven uitgedeeld voor verdere instructies…..1 lot voor 3 euro, waarvan 2,40 rechtstreeks naar de club gaat!

Zo is de hoofdprijs een PS4, verder zijn er nog vele mooie prijzen te winnen, zoals een reis of een fiets….maar wacht, als u nu uw winnende lot koopt bij een speler van het 4e, maakt u ook nog eens kans op SUPER HOODPRIJS….een middag te mogen vlaggen voor het keurkorps Bakkker/Cowlishaw/Westdorp….. AMAZING!!!
Dus Marco van Maldegem en alle andere gelukzoekers…zoek nu uw favoriete speler van het 4e op en zorg dat u het winnende lot in handen krijgt!!!

Na dat alle loten waren uitgedeeld, werd er afgereisd naar Ovezande. Op de heenweg nog even een pitstop in Nisse om de gebroeders Cowlishaw en ook buurman Adriaan op te pikken.

Aangekomen in Ovezande rond 13.30 uur, nog even een drankje nuttigen, terwijl de jonge honden van Sir. Alex (Oud Luctor`88 2) de warming up al was begonnen.
Vorige seizoen hadden we een zware kluif aan de jonge honden van DwO, dus voor onderschatting was geen sprake.
Helaas vandaag geen muzikale ondersteuning van DJ Bek tijdens het omkleden, dus Sjaak had geen microfoon nodig.
“Bij winst krijgen we nog een tegenstander voor een vriendschappelijk wedstrijdje en anders hebben we een vrij weekend” aldus de coach…hoewel het laatste ook wel erg aanlokkelijk klonk, werd er toch maar besloten te gaan voetballen en de sportieve plicht te voldoen.
De beker is immers de kortste route voor Europees voetbal.

De volgende spelers mochten starten:

                     Marnix
Goud – Hanny © –Jeroen- John
Nouse- Sam-Mike –Wiebe
Luca -Ibie

Wissels: Stefan de B, Hans, Arno van Mien

Zoals de oplettende clubwatcher al had gezien….basisplaatsen voor de aanwinsten/nieuwkomers Luca en Sam!

Om 14.00 uur floot de scheidsrechter voor de eerste keer, DwO begon furieus aan de wedstrijd en zocht meteen de aanval. Luctor Heinkenszand was nog niet alert en begon zwak aan de wedstrijd. Ballen kwamen niet aan, verdedigend stond het niet goed, zodoende DwO in het zadel werd geholpen door LHK. De buitenspeler van Dwo bleek op de brommer te zijn, terwijl er bij Goud nog wat alcohol van de vrijdagnacht in de motortank zat. Er werd besloten Wiebe een linie te laten zakken en Goud naar het middenveld te schuiven. Toch was het DwO dat randje buitenspel de 1-0 kon aantekenen. De spits vertrok volgens Hanny van eigen helft, dus een zuiver doelpunt.  Door deze tegentreffer was LHZ eindelijk wakker geschut.
Na een slecht kwartier, werd de boel weer op de rails gezet en zocht LHZ de aanval.
Na een schitterende assist van Hanny, die het hoofd vond van 2 meter en contra de bal kon inkoppen. 1-1…LHZ ging nog voor de rust opzoek naar de voorsprong. Wiebe had nog een uitstekende voorzet, alleen deze keer lag de doelman van DwO in de baan van het schot van Ibie.
Met 1-1 werd de thee opgezocht. Ibie, Goud en Sam werden vervangen door respectievelijk Arno van Mien, Stefan de B. en Hansie Hansie.

Meteen na de rust was het dan toch raak…Luca mocht aanleggen voor zijn eerste doelpunt voor het 4e. LHZ ging door, terwijl DwO minder de kleedkamers uitkwam.
Het tempo lag bij Dwo zelfs zo laag, dat coach Alex op zondag met zijn hond in het park nog sneller loopt!
Stefan de B. had ook nog een goede mogelijkheid tot een doelpunt, echter zijn schot eindigde in een ingooi voor Dwo…Goed verdedigd aldus Technisch Harter West.
Arno van Mien mocht in de slotfase ook nog zijn doelpuntje meepakken en ook Ibie mocht zijn 2e van de middag noteren. In de slotfase was het uiteindelijk DwO dat ook nog een keertje kon scoren en de eindstand op het scorebord naar een 2-4 bracht voor de uitploeg.

De ongeslagen status voortgezet en een ronde verder voor de beker…de dubbel is nog haalbaar!
Inmiddels is duidelijk dat de eerste competitiewedstrijd voor aankomend weekend in en tegen Nieuwland helaas door de aanhoudende droogte van afgelopen zomer, geen doorgang zal vinden.
LHZ 4 kan (met een biertje) achterover leunen en kijken wat de concurrentie de eerste speelronde doet.

Op zaterdag 29 september mag het 4e dan eindelijk zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2018-2019 spelen tegen  VC Vlissingen 2.

Om 14.30 uur bent u weer van harte welkom op Sportpark Heinkenszand.