Een lang weekend wat bijna werd gevolgd zonder een wedstrijd van Zondag 2. Gelukkig hebben we daar een stokje voor gestoken en was DOSKO 3 bereid om de wedstrijd van Hemelvaartsdag deze paasmaandag te komen voetballen in Heinkenszand.
Het weekend begon voor de kids uit Heinkenszand, Nisse en ’s Heer Abtskerke teleurstellend. Arno en Obelix waren alle kinderen weer te slim af met het zoeken van de paaseieren en kwamen een paar kilo teveel aan op het voetbalveld. Tel daarbij op dat onze Goeroe wederom geen gel in zijn haar had en je weet hoe druk ze het samen hebben gehad.

Gelukkig was Leon van O van Apollo 5 wel weer bereid om mee te doen, samen met Zaterdag 3 spelers Pieter vd Dries en Stefan ‘Usain Bolt’ Boonman. De enige speler van Luctor Heinkenszand (jonger dan 35) die de 100 meter in 4 minuut 23 rent en dan ook nog wind mee moet hebben. Maar volgens de geleerde een echte afmaker. Hij heeft dan ook vandaag 0 keer gescoord.
En dat Pieter meedeed, deed het toeschouwersaantal ook goed. Normaal komen we niet verder dan de dochter van Bernard die gebiologeerd naar haar vader kijkt hoe die weer eens een solo probeert en balverlies lijd. Papa en Mama Pieter vonden het ook weer eens leuk om langs de lijn te staan van het oude vertrouwde hoofdveld en dat deed de spelers toch deugd op deze regenachtige dag.

DOSKO 3 was uit een moeizame tegenstander die nipt met 4-5 bedwongen werd. Dat beloofde wederom spektakel met veel goals en die kwamen er dan ook.
Der Jan en De Voorzitter mochten een helftje toekijken, Pieter moest het spel verbloemen van de wederom matige Arno en Obelix mocht Dennis Nagel doen vergeten op de rechtsback plek. En natuurlijk ons dodelijk spitsenduo; Bernard en Boonman. Oftewel de voormalig scherpschutters van SV Hoedekenskerke en VV Borssele.
En ondanks deze mannen, moest Rohan voor de openingstreffer zorgen na 1 minuut. Al weken uitstekend spelend en strooiend met passjes, openingen zoekend links EN RECHTS (lees je mee Arno?!), vorige week een assist en nu belangrijk met een goal. En ook de overige 44 minuten bleef hij sleuren en gaten trekken. Het mocht niet baten qua stand, het bleef 1-0 tot de rust.

En dat was het dan. Want ook Rohan heeft thuis niks te vertellen en moest zich melden voor een paaslunch bij de schoonouders.
Juf Ellie zag de Zondag 2 compleet instorten in de 2de helft en miste iemand die dat recht kon zetten. Maarten pakte niks meer klem, BEYERLEINNN zocht alleen nog maar zijn Duitse vriend Der Jan (of die nu vrij stond of niet),  Obelix liep verdwaald over het veld alsof die zijn hondje Idefix niet kon vinden en alleen Bernard onderscheidde zich met 2 weergaloze goals. Dat deed Arno ook, alleen dan in de vorm van 2 eigen doelpunten hahahahhaha! En maar schreeuwen over dat veld heen.

Het was weer een voetbaldag zoals alle andere; weer geen overwinning (de wedstrijd eindigde in 4-4), Marloes heeft heerlijke thee gezet, Bola vlagde weer net zo vals als in zijn jaren bij SVH en eindelijk weer eens op ons eigen oude vertrouwde hoofdveld. Heerlijke maandag! Op naar zondag. Dan zijn we te aanschouwen in Putte voor ons treffen met Grenswachters 3. De thuiswedstrijd werd op papier gespeeld en met 1-0 gewonnen. Grenswachters is de nummer laatst van de competitie, we ruiken kansen.. Net als Grenswachters overigens.

10.30.. Wees op tijd!