Een spannende dag voor Der Jan und Kameraden. Niet de eerste wedstrijd van het nieuwe Luctor Heinkenszand zondag 2, maar de verkiezingen in Duitsland stonden zondag 24-9 op de rol in der Heimat. Zou het rechts populistische AdF voor het eerst in de Bondsdag komen of zou Merkel en haar linkse club weer de grootste partij worden? Ook al is de AdF niet rechts genoeg voor Der Jan, het verlangen naar grootse tijden dat er een echte leider opstond die het volk toesprak is groot, het is een begin!

De rest van het elftal maakte zich op voor een tripje naar Woensdrecht. Dit seizoen niet alleen Zeeuwse clubs (en FIOS), maar eigenlijk dezelfde competitie als 2 seizoenen terug. Veel 2de elftallen uit West Brabant en WVV’67 2 was de eerste horde. Twee seizoenen terug ook de opening van de competitie en een grote nederlaag (9-1, vrije trap Joerie).

Voor de 1ste wedstrijd bestond de groep uit 12 vedettes die de nieuwe shirts aan mochten trekken om ten strijde te trekken. Mooie shirts van sponsor Binnenuit met korte mouwen. Kleding koning Joerie had nog gevraagd in de groepsapp voor de zomervakantie of we lange mouwen of korte mouwen wilden, luisterend naar de groep die de voorkeur had voor lange mouwen, werden het uiteraard korte mouwen.

In het frisse groen stak de oranje huidskleur van Oempa Loempa Lau goed af en mochten we aftrappen. En gelijk een grote kans. Nieuwkomer Niels Everste gaf de bal strak voor op Jason, maar zijn inzet werd door de goalie gestopt. Het zou zomaar eens een gelijkwaardige wedstrijd kunnen worden tegen een 2de elftal. De spits van WVV dacht daar anders over en schoot beheerst de 1-0 binnen. Keeper Bola (die de vakantie vierende Maarten verving) was daarna nog 2 maal kansloos en het was 3-0. Onnodig, want ook wij kregen kansen. Kopbal op de paal, Marco die een teen tekort kwam, maar we gaven het iets te makkelijk weg. Voor rust toch nog de 3-1. Mooie goal van Jason en we waren weer helemaal terug. Jason kreeg zelfs nog een zeer goede mogelijkheid vlak voor rust op de 2-3, maar de keeper lag in de weg.

Deze tussenstand bood hoop en vrolijk werd de kleedkamer opgezocht door het vlaggenschip op zondag. Er was in een paar maanden tijd weinig veranderd; Lau wist niet meer waar hij nu precies zat, Arno zat weer op zijn zelf gesmeerde boterhammetjes te kauwen, BEYERELEINNN pepte iedereen in het Duits op en de rest zat gedwee te luisteren. Had die maar scherper gevlagd, de Gouden Schoen winnaar, dan was de 1-0 nooit gevallen.

Leon mocht de 2de helft linkshalf spelen en dat was niet geheel risico vrij. Zoals hij zelf aangaf en later ook bleek. De 3-2 was wederom van Jason, maar op het moment dat we WVV op de knieën hadden.. werd het 4-2 en liepen de Brabanders uit naar een eclatante 10-2 zeg. Vergeleken met 2 seizoen terug hadden we een keer meer gescoord, dat geld ook voor WVV en dan heb je een grote uitslag. Vooral de crossballen die 12 minuten onderweg waren vielen lekker over Perry heen en de linksbuiten profiteerde daar een stuk of 6 keer van en werd deze middag clubtopscoorder aller tijden.

Maar we hebben wel gelachen!

 

Geschreven door Rohan de Geus.