Het voetbalseizoen loopt op zijn einde. Dat betekent even terugkijken op wat is geweest en alvast eens vooruitblikken op wat komen gaat. Daarna lonkt de vakantie om de batterij weer op te laden voor het nieuwe voetbalseizoen. Jos Rijk, trainer en begeleider van de MO17 trapt af met een terugblik op het seizoen met de meiden…

Dit seizoen was ons doel: lekker voetballen in een prettige sfeer met een goede teamspirit.

Dit doel hebben we bereikt, omdat de sfeer het hele seizoen goed is geweest. Binnen het team ving men elkaar op daar waar nodig.

Onze grootste uitdaging was: elke week weer iemand bereid vinden om gemotiveerd in de goal te staan. Nadat we 2 jaar steeds met een wisselende keeper moesten spelen, waren we erg blij met de komst van Amber Vermeule, die al snel de vaste keepster van ons wilde worden. Helaas raakte zij na een aantal wedstrijden geblesseerd direct nadat ze nog even een penalty had gestopt met een snoekduik.

De leukste pot speelden we tegen Oostkapelle MO17 thuis die we met 4-2 wonnen in de beste wedstrijd van het seizoen. Ook verrasten we bij de laatste thuiswedstrijd tegen de koploper Kloetinge MO17, die nog kampioen kon worden. We speelden daar de perfecte eerste helft en gingen met 2-2 de rust in, waar het eigenlijk 3-1 voor ons had moeten staan, ware het niet dat de vlagger van de tegenpartij ons twee keer opzichtig benadeelde.

Beste bijnaam? We hebben geen bijnamen in het team. Wel korten we alle namen in door alleen de eerste lettergreep te noemen. Is voor de coach wel zo makkelijk. Jas is daarvan de bekendste.

Het grootste onontdekte talent is onze keepster Amber.

Aan het begin van dit seizoen dachten we in de middenmoot te eindigen en uiteindelijk is dat ook gelukt met een 6e plaats van de 12 teams.

Volgend seizoen willen we met een sterk 2e jaars MO17 team in de top3 eindigen.

Een wens van ons team is nog in ieder geval volgend seizoen zoveel als mogelijk (twee dames schuiven vanwege de leeftijd sowieso door naar de damessenioren) bij elkaar te blijven als team, zodat we als tweedejaarsteam (is ons al die jaren vanwege omstandigheden nog niet gelukt) in de categorie MO17 een gooi kunnen doen naar het kampioenschap.