Met 4-1 winnen van Patrijzen, dat vraagt natuurlijk om een terugblik! Met een klein beetje vertraging – onze website had het even moeilijk – hier alsnog het verslag van Wessel Geus, en een verwijzing naar de prachtige foto’s die Ramona Izeboud maakte: 

De derby tegen buurman Patrijzen was zaterdag een beladen wedstrijd die wederom voor grote publieke belangstelling zorgde. Trainer Giovanni Siereveld kon net als voorgaande weken nog geen beroep doen op de geblesseerden Arno de Jonge en Corné de Jonge. De opstelling zag er zo uit:

De wedstrijd begon zoals verwacht. Op een lastig bespeelbaar veld was er veel strijd en van goed voetbal was geen sprake. Patrijzen verstoorde de opbouw van Luctor Heinkenszand in een vroeg stadium waardoor veel de lange bal werd gehanteerd.

Hattrick
In de zesde minuut viel vrijwel uit het niets de openingstreffer. Tom Blomaard bediende Martijn Simonse die de bal perfect aannam om vervolgens via de binnenkant van de paal de 1-0 binnen te schieten. De achterhoede van Patrijzen had zijn handen vol aan het duo Blomaard en Simonse. Dit leidde in de 39e minuut tot de 2-0 van Luctor Heinkenszand. Een lange bal van Quinten Kaat in de richting van Tom Blomaard werd slecht verwerkt waarna Martijn Simonse eenvoudig binnen schoot. Vlak voor rust voltooide Martijn zijn zuivere hattrick. Een prachtige afdraaiende voorzet van Marco Den Deurwaarder werd overtuigend binnen gekopt door Martijn. Een slecht voetballend maar uiterst effectief Luctor Heinkenszand zocht zodoende met een ruststand van 3-0 de kleedkamer op.

In de 2e helft was de wedstrijd gezien de 3-0 voorsprong zo goed als gespeeld. Can Özgan zorgde in de 48e minuut voor de 3-1 maar verder doordrukken kon Patrijzen niet. In de 77e minuut kopte Jannick Rentmeester keihard raak na wederom een assist van Marco Den Deurwaarder. Door een nederlaag van concurrent Kapelle is Luctor Heinkenszand (samen met Kapelle) wederom lijstaanvoerder in de 3e klasse A.

Daarnaast was het nieuwe scorebord voor het eerst te bewonderen tijdens de derby. Een mooie ontwikkeling waarbij speciale dank uitgaat naar alle betrokkenen die de komst van het scorebord mogelijk hebben gemaakt!

Scoreverloop:
1-0 : Martijn Simonse
2-0 : Martijn Simonse
3-0 : Martijn Simonse
3-1 : Can Özgan
4-1 : Jannick Rentmeester

Heel veel prachtige foto’s van de derby, gemaakt door Ramona Izeboud, zijn te zien in ons fotoalbum. Klik hier.