Ermo Cappon is contactpersoon van onze sponsor DC Energy Trading

 1. Kun je eens iets vertellen over DC Energy Trading en wat jullie zoal doen?
  Wij zijn een handelsbedrijf en we verhandelen elektriciteit op de groothandelsmarkt. Daar zijn kortweg 3 soorten handelaren actief, de producenten (bedrijven met bijvoorbeeld een gas- of kolencentrale of een wind- zonnepark) grootverbruikers (grote afnemers van energie denk aan Yara Sluiskil, Zeeland Refinery). Er zijn ook handelsbedrijven zonder eigen productie of klanten, in de laatste categorie valt DC Energy Trading.Op de groothandelsmarkt kun je stroom handelen via een beurs waarbij de koper en verkoper anoniem kunnen handelen. Denk hierbij aan marktpartijen als Vattenfall, Shell, RWE en PZEM.  Het is mogelijk om maximaal 3 jaar vooruit te handelen, dit betekent dus dat je stroom koopt of verkoopt voor elk uur van de dag in heel 2025. Het is ook mogelijk om voor een kwartaal, een maand, een week, een dag, een enkel uur of zelfs een enkel kwartier stroom te kopen. Wij richten ons op de korte termijnhandel, dit wil zeggen voor de dag van morgen of de dag zelf.Omdat stroom niet (in grote mate) opgeslagen kan worden moet alle stroom die opgewekt wordt ook op hetzelfde moment verbruikt worden en andersom. Aangezien de energietransitie gepaard gaat met steeds meer hernieuwbare elektriciteitsproductie, voornamelijk via zon en wind, gaat dit ook gepaard met grote variatie van beschikbare productie. Als er weinig zon of wind is en hoog verbruik ontstaan er hoge prijzen. Tegenovergesteld is uiteraard ook waar, als er veel wind en of zon is en een laag verbruik dan zijn er extreem lage prijzen mogelijk.Wij nemen onze handelsposities in op basis van data, fundamentele kennis, weermodellen en onze ervaring/visie. Naast Nederland handelen wij in heel noord west Europa en kunnen bijvoorbeeld bij prijsverschil tussen Engeland en Nederland stroom importeren of exporteren. Ook gaan we binnenkort onze expertise inzetten om de maximale waarde uit een flexibele productie eenheid te halen voor andere partijen die zelf geen korte termijn handelsdesk hebben.
 2. Hoe lang bestaat DC Energy Trading en wat is de link met Luctor Heinkenszand?
  Samen met mijn compagnon en mede-eigenaar David den Hollander zijn wij ongeveer 1,5 jaar geleden gestart met DC Energy Trading op 1 november 2020.  Wat voetbal betreft zit dit bij beiden in het bloed. David is jarenlang actief geweest onder meer bij Kapelle, Kloetinge en SSV’65 (nog steeds als vrijwilliger en zijn zoons spelen in de jeugd). Mijn dochter Kayley speelt in de MO13-2. Mijn zoon Nino is keeper in de JO17-1. Mijn vader hoort bij de ouwe Hap en zelf ben ik leider bij MO13-2 en speler bij LHZ5.
 3. Hoe kijk je tegen Luctor Heinkenszand als vereniging aan?
  Heel positief! Er is een grote verbondenheid tussen alle mensen van Heinkenszand en daarbuiten. De jeugd kan eindelijk samen voetballen en ook bij de senioren, vrijwilligers en supporters zie je dat terug. Er wordt nog steeds gegroeid in ledenaantallen en er wordt structureel gestreefd om dingen zo goed mogelijk te doen of waar nodig te verbeteren.Een mooi voorbeeld is natuurlijk het vernieuwde sportpark. Nu wordt er bijvoorbeeld ook een cursus social media gegeven aan de vrijwilligers die zich daar mee bezig houden. Dit helpt dus weer om de verschillende leden/supporters/vrijwilligers/sponsors zo goed mogelijk te informeren, via de diverse kanalen. Zo wordt het niveau steeds hoger. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als het 1e ook nog voor promotie zou kunnen zorgen.
 4. Wat wordt de stand vanmiddag tegen Zaamslag?
  5-1 overwinning.
 5. Wil je tenslotte verder nog iets kwijt?
  Wil je meer informatie of weten wat DC Energy Trading allemaal doet of voor je kan betekenen, kom dan eens langs bij ons op kantoor we zijn gevestigd in het oude belastingkantoor “de koploper” in Goes.