Allereerst willen wij als vlaggenschip van de zondag onze excuses aanbieden aan het 6de. Schijnbaar staat er bij de gereformeerde tak van onze club ook een elftal op zaterdag, ongeslagen nog wel, bovenaan! Wij beloven beterschap en zullen niet alleen naar ons zelf kijken.

En dan is het plots zondag 5 november. De dag dat Zondag 2 afreist naar Bergen op Zoom voor de wedstrijd tegen DOSKO 3. En uit het niets was daar onze hockeyer weer. Martijn Priem zag er bekakter uit dan ooit in zijn Ralph Lauren kleren en was klaar voor zijn 1ste wedstrijdje dit seizoen. Zijn studieboeken waren opzij gelegd en hij had er zin in! Ronnie Cammaert verving Maarten onder de lat, want als Maarten weer eens een vriendin heeft, dan gaat hij uitstapjes maken naar de Efteling, Walibi en vind hij de voetbal niet meer zo belangrijk. En ook Rienk was weer naar zijn vertrouwde elftal op zondag. Hij deed liever mee met Zondag 3 zodat hij lekker kon douchen met Hans en Melvin. Der Jan had een feestje in der Heimat, het was namelijk vandaag precies 77 jaar geleden dat de Duitsers de strategische Albanese stad Corizza hadden veroverd. Dat moest groots gevierd worden. Ook BEYERLEINNN was afwezig. Schijnbaar doet hij thuis al slidings oefenen, want hij moest met zijn dochter naar de HAP en laten we over de afwezigheid van Joerie maar helemaal niet praten..

Mosselavond

De mosselavond had flink zijn sporen nagelaten, waar Der Jan zijn eigen braadworst en zuurkool meenam. Arno was door de vele drank weer zijn gel vergeten in te doen en had tijgersporen van Joseetje in zijn nek. Wilde avond. Je ziet hem al op bed liggen gekneveld en zo’n rode bal in zijn mond. Joseetje strak in het leer, zweep in haar handen. Grrrr, ouwe tijger!
De voorzitter kwam ook aan met kleine oogjes aan en Lau stond al helemaal strak van de spanning. Als clubscheidsrechter van MOC kwam die met schuim op zijn bek aan op Sportpark Meilust.

De wedstrijd

Voor de foute party op DOSKO begon, georganiseerd door de (kalender)dames van DOSKO, werd er dus om 11.00 afgetrapt. De 1ste kans was zowaar voor Perry en zijn kopbal kwam via de vuisten van de keeper voor de voeten van Martijn, zijn schot werd jammerlijk geblokt. Maar zoals zo vaak was de tegenstander jonger, technischer en voetballend beter en kwamen wij op 0-1. De groenteboer ging op rechts door, keeper stompt de bal weg voor de voeten van Jason die ongenadig de bal het doel injoeg. Even zo snel was het 1-1, een van richting veranderd schot vloog achter Ronnie. Ronnie Kedde behoedde ons van een achterstand door een paar afstandsschoten te pareren en het was nu Niels zelf die de 1-2 op de borden schoot. En vlak voor rust de 0 zo belangrijke 1-3 van Sjoerd. Een schitterende diepe bal van de voorzitter en Sjoerd schoot hem stijf in de winkelhaak. 10 seconden voor rust nog een kans op de 1-4, maar dan kan je zien dat Sjoerd vroeger gewoon een simpele rechtsback was die ballen in moest leveren. Hij kwam net verkeerd uit met zijn stappen en de keeper kon hem simpel stoppen.

In de rust een discussie wie er nu last had en ging wisselen voor Leon ‘van Leeuwen’ van Zaltbommel. Sjoerd had wat last van de hamstrings door het geslenter de week ervoor in de Intratuin, Roel last van zijn onderrug en Perry kan je altijd wel wisselen. Maar we kozen toch voor Lau op zijn eigen grondgebied. Te agressief. Waarschijnlijk wat ex vriendjes van zijn dochter.

Na rust een eentonige wedstrijd; DOSKO wilde wel, maar kon niet echt of Ronnie Kedde stond in de weg. Een afgekeurd doelpunt van DOSKO zorgde voor nog meer onderlinge frustraties bij de Bergse mannen. Het werd uiteindelijk nog wel 2-3 voor wij weer toesloegen. Wij speelden lekker op de counter maar waren zo verschrikkelijk slordig. De eindpass was slecht en zodoende werd de wedstrijd nog niet beslist. Het werd nog wel 2-4. Alleen wie hem nu maakte.. dat is even ontschoten. Alleen daarom al schrijven we hem toe aan Marco. Puur omdat hij jassen aan de jeugd sponsort met IMarco. Ego!
Uit buitenspelpositie maakte DOSKO nog de 3-4, maar spannend werd het niet meer. Wij voetbalde de wedstrijd lekker uit en bleven zodoende dus aan kop!

We gaan bijna geloven dat we echt goed kunnen voetballen. Wederom een technische tegenstander verslagen door het Napoli van de Bevelanden. De ingrediënten om koploper te worden? Een hecht team, waar je de waarheid kan vertellen aan elkaar; Maarten kan lekker in de Efteling blijven, wij hebben Ronnie! Arno/Rohan hebben nog net geen verkering, Perry en Roel (Roelie is bekend van de kreet; Kom op Luctor, nu wij!!) kunnen niet beter, Leon heeft een hele helft volgehouden, Marco was ooit snel maar nu niet meer, Sjoerd loopt te veel (KAATSEN!!!) maar scoort wel, Niels heeft altijd ruzie met buitenlandse tegenstanders (Der Jan is trots op je!), Jason heeft elke wedstrijd een persoonlijk begeleider mee, Martijn zorgt voor de intellectuele noot in dit bonte gezelschap, Lau vlagt messcherp en bereid zich wekelijks voor onder de zonnebank, BEYERLEINNN ist er fur die Deutsche gemutlichkeit en Joeri is er soms ook bij.. Als die niet door de bossen naar de tennisdames aan het kijken is. Kees Flodder.

Volgende week uit naar onze angstgegner. Een ploeg waar we het altijd lastig tegen hebben, zelfs nu ze 0 punten hebben. Waar heel Zondag 2 al de hele week biddert wie Boer Johan opvangt. De noeste knoest uit Zonnemaire is een tegenstander die ons jaarlijks doet beven van angst. Sjoerd, Joerie en Marco hebben zich ooit al opgeofferd voor de groep, wie zal deze taak nu op zich nemen?! De trouwe lezer raad het al; we spelen volgende week om 13.30 in Dreischor tegen DZC’09.

 

Geschreven door Rohan de Geus