Als vaste stukjesschrijver Marc een ‘wedstrijdverslag’ maakt waarin de wedstrijd nauwelijks aan bod komt, dan weet je wel hoe laat het is. Inderdaad: ons zondagelftal verloor afgelopen weekend alweer nipt, dit keer van de nummer laatst. En dus vertelt Marc ons liever over de training, de voorbereiding en de derde helft. Is ook veel leuker natuurlijk: 

Na twee nederlagen op rij in 2020 mogen we vandaag tegen de nummer laatst in onze competitie, namelijk Hansweertse Boys Zondag 2, oftewel Hanswest 2. Vorig jaar waren ze kampioen geworden in onze klasse en daarom ook aan het begin van het seizoen ingedeeld door de KNVB in de 5e klasse reserve, dus een klasse hoger. Maar aangezien het vorig jaar behoorlijk gerommeld heeft bij Hanswest (zo zag de vereniging zich genoodzaakt om het eerste elftal op zaterdag terug te trekken) hebben er wat spelerswisseling plaatsgevonden in hun zondagelftal. Een aantal spelers heeft de deur achter zich dichtgetrokken en is elders gaan voetballen ook zijn een aantal spelers overgestapt naar de zaterdagafdeling. Dat heeft ertoe geleid dat het zondagelftal niet meer hetzelfde is als vorig jaar en daarom hadden de toch maar besloten om zich over te laten schrijven naar de laagste klasse binnen de KNVB.

Binnen de vereniging van Hanswest zit het ook niet mee. Waar er een aantal jaren terug nog sprake was van vijf seniorenelftallen (verspreid op zaterdag en zondag) hebben ze dit jaar nog maar sprake van drie seniorenelftallen (twee op zaterdag en een op zondag). Die draaien allemaal mee aan de onderkant van de ranglijst. Daarnaast is er ook mogelijk sprake van dat ze een veld moeten inleveren vanwege de dijkversterking die er gaat plaatsvinden. Ook is het laatste bericht op de website van ongeveer een jaar geleden.

Voordeel
Spelen op Hanswest levert echter voor een van onze spelers een voordeel op, namelijk Blok. Hij kan eindelijk uitslapen en hoeft pas om 11:25 uur weg van huis om op tijd te zijn voor de wedstrijd. Nog een leuk weetje over Blok is dat hij eindelijk resultaat heeft gehad met Tinder. Aanvoerder John is druk doende geweest met vegen op het telefoonschermpje van Blok en al die moeite is niet voor niets geweest. De eerste date is al geweest en wat niet lukt binnen het veld lukt Blok dan eindelijk buiten het veld, namelijk scoren. Blok zou vragen of ze volgende week meekwam naar het voetbalveld om ondervraagd te worden door aanvoerder John om te kijken of ze wel het juiste meisje is voor Blok.

In de afgelopen jaren hebben weinig positieve resultaten behaald tegen Hanswest 2. Gezien de ranglijst moet dit jaar een overwinning wel mogelijk zijn. Dit zal echter nog lastig worden, want toen wij vorige week verloren van GPC 2 won Hanswest 2 van Zeelandia Middelburg 4. Misschien nog een leuk feitje. Pas in de 12e wedstrijd van het seizoen spelen we voor de eerste keer tegen Hanswest (in een competitie van 9 ploegen). Na vandaag hebben we in elk geval een keer tegen elke ploeg gespeeld. Het verschil in aantal wedstrijden in onze competitie loopt ook hard op. Zo zijn er ploegen die nog maar 10 wedstrijden hebben gespeeld tot dit weekend en sommige ploegen staan inmiddels op 14 wedstrijden. Door onze vrienden van de KNVB zijn er nog geen inhaalwedstrijden ingepland (zelf moeten wij nog twee wedstrijden inhalen, niemand weet alleen wanneer). We gaan het zien op hoeveel wedstrijden iedereen uit gaat komen aan het einde van het seizoen.

Training
Ondanks de ledenvergadering op de vrijdagavond besloot een groepje van ongeveer 10 man toch te gaan trainen. Ons elftal is goed vertegenwoordigd in het bestuur. Zo spelen de secretaris en de penningmeester van onze vereniging in ons elftal. Ook werd de kascontrole gedaan door iemand van Zondag 2. Leider Hoote was er ook niet, want die had verjaardag. Dus al met al een mooie opkomst. Op donderdagavond kregen we het verlossende woord voor de selectie van zondag. Zowel via de whatsappgroep (via leider Hoote) en via de mail (bedankt René) kregen we de selectie door. Dertien man en een aantal wijzigingen ten opzichte van vorige week.

Op zondagmorgen al de eerste appjes in de groep of het nog niet afgelast was. Vanaf vroeg in de morgen was het al namelijk aan het regenen en dat kan nooit goed zijn voor het voetbalveld. Aangekomen op het parkeerterrein van Luctor Heinkenszand even snel het eerste veld inspecteren samen met het doelgebied. Hier bleek al dat er sprake was klein zwembad in het doelgebied en het lopen op het veld ging al gepaard met sopgeluidjes. Nadat eenmaal de boel verzameld was onder het afdakje konden we met een auto of vijf naar Hanswest. Eenmaal aangekomen ook maar eens kijken hoe het veld er bij lag. Vanaf een afstandje leek het er redelijk bij te liggen, maar bij nadere inspectie was het niet al te best. Zo ook de doelgebieden. De natuur had gehoopt op dit stukje van het veld langzaam terug te geven aan de Westerschelde, maar de mens dacht hier anders over. Met kruiwagens vol zand hebben ze de boel proberen te redden. Dit resulteerde alleen dat het een enorm moeras was geworden. Ook de rest van het veld had veel te lijden gehad. Dat zou lekker slieren en glijden worden.

Gezien het spelersmateriaal had Hoote de volgende opstelling bedacht:

Marc; Ramon, John, Rienk, Melvin; Etienne, Sven, Patrick, Hans; Ferdinand, Stan.
Wissels: Blok en Milan
Vlagger: Steven van Hoepen
Scheidsrechter: Echt de laatste persoon die Hanswest kon vinden om te fluiten. Iedereen die enigszins een fluit kan vasthouden had al naar buiten gekeken of eerder die de weersverwachting gelezen en gezegd: ‘Nee ik kan niet’. Uiteindelijk was het iemand die liever als voetballer is het veld stond dan dat hij moest gaan fluiten, maar er was niemand anders.

De wedstrijd
Over de wedstrijd eigenlijk maar weinig. Al binnen 5 minuten 2-0 achter doordat het gehele elftal nog in coma lag of nog nadacht over de lekker warme kachel (of misschien al over het bier na de wedstrijd). Uiteindelijk wisten we een kwartier voor rust nog de aansluitingstreffer te maken. Nadat er vele kansen niet in waren gegaan zorgde Patrick met een mooi schot dat de keeper van Hanswest de bal uit het net moest vissen. Vijf minuten voor rust kwam Hanswest op 3-1 een schot op goal waarbij Marc dan eindelijk loskwam van het moeras waar zijn schoenen in vastgezogen zaten, maar net tekort kwam op de bal over te tikken. Marc kwam daarbij plat op zijn rug terecht en dat was ook gelijk zijn laatste actie in het veld van vandaag.

In de rust trok Rienk het keeperstenue aan en ging Milan op de plek van Rienk spelen. In de 2e helft waren we wel wakker, veel kansen en maar 1 doelpunt. Stan zorgde met een solo voor de 3-2. Helaas weer verloren en dus in 2020 nog geen wedstrijd gewonnen. Na de wedstrijd in elk geval nog Jupilerbier en een broodje vette hap zonder broodje (die waren al op voordat de wedstrijd voorbij was). Nadat iedereen dan eindelijk onder de douche was geweest was het de beurt aan Marc om de vuile was mee naar huis nemen. Wassen voor zondag betekent altijd wassen met wasverzachter.

Volgende week weer een nieuwe poging. Jong Ambon 2 thuis om 11:45 uur.