Waar we vorig jaar als Luctor ’88 2 zijnde de traditie hadden elke week onze belevingen op papier te zetten is dit tot op heden nog niet gedaan. Oorzaken hiervan? Een nieuwe vereniging? Een verslaggever die overgelopen is naar ’t Vierduh? Wie het weet mag het zeggen!

De vaste kern van ‘t Twidduh van Luctor heeft zijn overstap gemaakt naar de zaterdagafdeling. Na jaren zwoegen in Zeeuws-Vlaanderen en West-Brabant zagen de mannen van Sir Alex het wel zitten om lekker op zaterdagmiddag in de nabije omgeving te voetballen.  Inmiddels zijn we halverwege beland en hebben we tot op heden al 11 punten bij elkaar gesprokkeld. Ik zal u nog sterker vertellen: ’t Derduh heeft in competitieverband nog niet verloren!  De volle buit gepakt tegen MZC ’11-4, Bevelanders-Cortgene 3 en ZSC 62 2 en een gelijke stand tegen Bruse Boys 3 en Wolfaartsdijk 2.

Afgelopen zaterdag dus op naar Peeland, voor de verandering dit keer geen overvloed aan spelers. Met veel pijn en moeite kregen we 9 spelers op papier, gelukkig werd Twan Braamse van LH6 ingevlogen en was Juffrouw Angenita zo lief Rijkie Sinterklaasvrij.  Allen, bedankt!

 

Afgereisd naar Colijn… 11 man, geen wissels, 1 vlagger. Kelderklasse op-en-top…  Al vroeg na het eerste fluitsignaal nam ’t Derduh het initiatief. Via Molletje en Martens waren daar de eerste speldenprikjes.. Ook achterin hielden de mannen het goed dicht onder leiding van Jeff. Na een 0-0 ruststand werd er ook in de 2e helft gezocht naar het openingsdoelpunt. Zo was na 75 minuten Thijs ‘Pato’ Dobbelaar op zoek naar een penalty, helaas voor hem dacht de goed leidende scheidsrechter hier anders over. Zou het dan in een 0-0 eindigen?? Zo liepen op een duur Lucien en Rob Commandeur meer hinkend dan normaal, had Borrel zijn taks bereikt. Kreeg Pier een vrije trap er niet meer in.

Gelukkig hadden we daar Martin Rijk.. Na een half krampachtig schot van Martens in de 88e minuut kon de keeper niet vasthouden, en daar was Rijk! Met een machtige pegel schoot hij de bal tegen de netten. 0-1!!!!  Niet lang hierna floot de scheidsrechter af en hebben we nog nooit verloren op Noord-Beveland!

Voor al onze nieuwe clubgenoten …..

’t Derduh in een notendop:

  • Alex Daniëls: Leider/lijder, Sir. Alex. Is van alle markten thuis, in het verleden (zaal)voetbalkeeper, postbode en Prins Carnaval geweest.. Drinkt dus ook graag (veel)
  • Johnny Nieuwdorp:  Beuter, aanvallend ingesteld op de rechterkant. Inmiddels door blessureleed ook wat gezet. Uitstekend schot in de benen.
  • Ronald van de Swaluw:  Borrel, lid van de Technische Commissie en de regelaar van het team. Speelt liefst vlak voor de verdediging.  Zwak voor Omroep Zeeland
  • Jeffrey Simonse: Jeff…. Voortuintjes, achtertuintjes.  Jeff de Tuinier heeft het soms zwaar te voorduren bij ons.  Komt bij regen nooit trainen omdat hij overdag al in de regen heeft gestaan.  Neefje van Robinho..
  • Jurgen Mol:  Lange flegmatieke spelverdeler, student in de Randstad en een stille
  • Rob Commandeur: Overgewaaid vanuit Walcheren via zwager Marc Raas, technisch begaafde aanvaller en tevens muzikant bij The Remedy (voor als uw blues en rock…)
  • Robbie Totté: De Pelle van Heinkenszand, lid van de sponsorcommissie. Longen als een paard en stiekem toch wel een neusje voor de goal.  Vader in spé.
  • Ronald de Winter: Sjarrel, overgenomen van SVH 2? Zit in de petoaten bie Lamb Weston.  Oerdegelijke stopperspil.
  • Yari Filius: Magere irritante geschiedenisleraar, eet graag kroket en speelt het liefst als rechtsback.

De rest volgt over 2 weken……

High Potentials van ’t Derduh
Deze week in de spotlights:

Niels van Leeuwen:

’t lievelingetje van elke penningmeester , speelt gemiddeld genomen zeer weinig wedstrijden per jaar en brengt uuuuurren in de kantine. Is vroeger opgegroeid onder de vleugels van Lou Raas, fantastisch linkerbeen. Momenteel herstellende van een voorste kruisbandblessure. Helaas tot op heden druk met verjaardagen, sinterklaas en andere activiteiten op zaterdagmiddag.  Gaat op trainingskamp altijd tot het gaatje…