Zaterdag 4 november, een nieuwe kans voor de mannen van Luctor Heinkenszand 4 om een goede prestatie in de wei neer te zetten. De aftrap 12.15 in Cadzand, voelde voor sommige als een straf. Arno van Mien had deze keer de controle uitgevoerd bij 25+ en was van mening dat het goed moest komen, want hij had niemand gezien in de kroeg.
Ondanks het vroege tijdstip was alleen John Kloet (aka Johnny el Ahmadi) iets aan de late kant. Omdat de selectie slecht 13 man telde, had de assistent, Cois (volgens de coach Joyce) nog uit bed getoverd om toch mee te doen met het 4e. Naast Cois kregen de manschappen ook versterking van Carlos en vertrokken dus met 14 man.
Er waren een aantal afwezige met verschillende redenen:
René, het gerucht gaat dat hij heel Holland bakt heeft gewonnen en op de vlucht is voor de groupies.
Eus, is nog steeds boos over vorige week en bleef in de randstad.
De B, Mocht bij Everton op sollicitatiegesprek na het ontslag van Koeman.
Goud, was nog steeds aan het revalideren op Jamaica en komt pas terug als hij ‘ ister nog bier’ op z’n Engels en Duits kan bestellen.

De wedstrijd

Tijdens de wedstrijd voorbereiding gaf coach sjaak de volgende strategie mee: scherp beginnen, snel scoren en je niet gek laten maken door de scheids.
Met deze mentaliteit en guur weer werd er afgetrapt in Cadzand.
Het 4e zocht direct het initiatief en bij Cadzand was al duidelijk dat wij vandaag het spel maar moesten maken.  Op een glad veld kwamen de mannen van het 4e er slecht in. Combinaties ging moeizaam en kansen waren schaars. Een onpartijdige scheids bereikte al bijna het kookpunt van de coach, zijn assistent, vlagger huust, Mike en captain Hanny. Uiteindelijk bereikte we ongeschonden en zonder kaarten de rust met een bloedeloze 0-0. Enige hoogtepunt was het rentree van Aad. Die deed weer 20 minuten geweldig mee en mocht hierna aan het bier.

Tijdens de rust werd er afgesproken om Cadzand iets te laten komen en vanuit daar de tegenaanval zoeken. Kort na de aftrap vond huust het wel een leuk idee om vanaf achteruit een assistent te geven richting de spits (die vervelende nummer 16) van Cadzand. Deze schoot de bal keurig binnen en zo keek het 4e tegen een onverdiende achterstand aan.
Na de 1-0 werden de mouwen opgestroopt en orde op zaken gesteld. Arno van Mien, of beter gezegd Arno van ons bracht ons terug in de wedstrijd. Vanaf dat moment werd het een race tegen de klok, wetende dat de 1-2 ging vallen, maar hopelijk wel binnen de 90 minuten. Kansen voor Arno, Mike en Verschiere gingen er niet in. Het enige positieve bij Cadzand was toch dat ze een prima keeper op de goal hadden.
Na verschillende vrije trappen rond de 16 waar niks uit kwam, kregen we in de 88e minuut wederom een vrije trap vanaf een meter of 20. Omdat Mike met duizeligheid van het veld was gehaald enkele minuten hiervoor (de vraag is of het kwam door de drank of die bal op z’n slaap) was er maar 1 specialist over: Verschiere.
Verschiere deed maar 1 ding waar iedereen op hoopte en naar snakte. Hij schoot de vrije trap keurig in de kruising en iedereen wist dat de 3 punten binnen waren. Coach sjaak begon hem daarvoor al te knijpen na eerdere uitspraken van vorige week in de kantine: ‘3 wedstrijden 9 punten, anders stap ik op’.
Hij haalde daarom ook opgelucht adem toen onze vriend en tevens scheidsrechter, voorzitter, materiaalman en kantinejuffrouw de wedstrijd beëindigde.

Met 3 punten in de tas vertrokken we met een bloedgang naar Heinkenszand om zo nog een glimp van het 1e te zien en uiteindelijk af te sluiten met de mosselavond.
Gloryhunter West kwam net voor de eerste mossels arriveerden ook nog kijken of er nog bier was. Hierdoor was het gezelschap compleet en heeft Arno van ons de deur van de kantine dicht gedaan.

Volgende week wederom een uitwedstrijd in Zeeuws Vlaanderen, dit keer tegen Zaamslag. Uiteraard is iedereen welkom om onze trots aan te moedigen.

 

Geschreven door Dennis Cowlishaw