10 maart 2018

De eerste wedstrijd voor de mannen van Zaterdag 3 na de Winterstop! Wie heeft de kerstkilo’s goed weten te verteren? Wie is er fitter dan fit geworden op het weekendje weg (Trainingskampf) in Gent? Wie-o-wie gaat de 2e seizoenshelft de broodnodige doelpunten maken voor dit sterrenensemble van Sir Alex?

De selectie is in ieder geval uitgebreid! Zo zijn Martens en Totté kersverse vader geworden van 2 zoontjes: Luuk en Sem. Benieuwd hoe zij de slapeloze nachten, emotionele partners en al de kraamvisites verwerkt hebben? Kom dan snel een keer kijken! Ook 2e-capitano Borrel en BZ-er Anouk verwachtten een kleine meid in de loop van het kalenderjaar.

Om alsnog enigszins in conditie te komen werden de zaalvoetbalschoenen zo nu en dan uit de kast getrokken. Zo konden we aanschouwen dat onze Jeff in de zaal helemaal niet zo’n verkeerde keeper is!?

Over Jeff gesproken, bij Luctor Heinkenszand 3 is het traditie dat er bier wordt getrakteerd als je jarig bent geweest. Nu is het al 8 jaar lang zo dat Jeff altijd tijdens de zomerstop jarig is. Met veel pijn en moeite krijg je dan een half-leeg-lauw biertje als je geluk heb.  Maar ook 10 maart 2018 werd er niet door hem getrakteerd! Al 240 dagen (oftewel 34,29 weken / 7,89 maand / 0,66 jaar) zijn we verder, maar nog steeds geen bier…..

Zaterdag rond het middaguur, even onszelf in de nieuwe trainingspakjes hijsen die we bij de vereniging konden aanschaffen. De auto’s in en op naar Bruinisse! Sir Alex (zoals zijn broer hem noemt: Alexanderrrrr!) was er ook weer. Niels  moest het vandaag verstek laten gaan. Hij moest zijn verjaardag vieren voor zijn 85e jarige Oma en nichtjes van zijn vrouw. Niels, sterkte en tot snel!

Opstelling:

D’n Jeff

Rijkie – Pieter – Martens –  Ronald de W.

Robbie – Borrel – Grote Mol – Molletje

Boonman  – Arrow

 

Wissel: Yari Kroket, Rob C.  en Roberto

Ziek: Pato

Grensjager: Rob C.

 

De heenwedstrijd tegen Bru was geëindigd in een 3-3 . Zouden we ditmaal de 3 punten in huis kunnen houden? Vanaf minuut 1 vol aan op de aanval, Luctor Heinkenszand 3 startte redelijk fel. Waren ze dan toch de winterstop goed uitgekomen? Ondanks de extra kilootjes her en der waren het de mannen van Sir Alex die op jacht gingen naar het openingsdoelpunt. Na 15 minuten werd er over de rechterflank goed gecombineerd en was het Boonman die Totté bediende.  0-1!  Á  la Bebeto op het WK ’94 wiegde hij zijn pasgeboren kroost heen en weer. Wie weet komt volgende week dat leuke moedertje van Sem weer kijken!?

Niet veel later kreeg de doelpuntenmaker het verbaal aan de stok met de scheidsrechter. Daar waar we eigenlijk niet mogen zeiken over het niveau van een scheidsrechter op dit kelderklasseniveau doe ik het toch. Wat was deze man raar…. Eerst kreeg Robbie een verbale uitbrander, even later werd Roy van Leeuwen voor onsportieve klootzak uitgemaakt (dat had hij in feite wel goed gezien, maar nu deed Roy het eens niet). Als druppel die emmer deed overlopen keurde hij een buitenspeldoelpunt van Bruse Boys goed. 6,53 meter buitenspel! Al zat het misschien niet mee dat Rob zijn vlaggenstok aanzag voor Drumstokken en ze vakkundig omlaag hield. Owja tussendoor werd er nog door Stefan gescoord. 1-2 voor tijdens de het kwartiertje theepauze..

Even de nodige wissels doorvoeren, strijdplan aanpassen. Ducttape op de mondjes bij sommige en op naar uitbreiding van de score!  Jeff had overigens deze middag weinig te doen. Hij wist dat zijn lieftallige partner Mirke lekker aan het eten was en regelmatig dwaalden zijn gedachte af naar die lekkere hapjes daar aan tafel.

De 2e helft werd het eentonig, aanvallen. Balverlies, opnieuw aanvallen en uiteindelijk Stefan die de verlossende 1-3 maakte. 3 punten in de pocket. Douchen, omkleden en biertje drinken! Bij het omkleden trok Arrow ditmaal gewoon zijn eigen kleding aan, dit tot genoegdoening van Borrel.  De woensdag ervoor had onze nr. 10 namelijk nog de sokken en lingerie van Borrel aangetrokken.

Verder zijn we nog wel benieuwd of het neefje van Jeff en Borrel, Robinhooo nog een keer komt opdraven!? De ballen zijn opgepompt, het bier staat koud, de douches zijn warm…

Tot zoverre de belevingen van het 3e, wilt u ook een keer komen kijken? U bent zaterdag 7 april a.s. van harte welkom om 14.30 uur op ons Sportpark in Heinkenszand. Tegenstander: ST Bevelanders/Cortgene 3