Vandaag mocht de koploper aantreden tegen de nummer 8 op de ranglijst Biervliet.
Op papier zou deze wedstrijd geen problemen moeten opleveren. Heel Holland bakt René had weer zijn best gedaan om een cake te bakken en te trakteren voor zijn verjaardag.

Arno van Mien had zich weer in het nachtleven gestort en vroeg zich vrijdag al af of het was afgelast?
Helaas waren de weergoden hem slecht gezind, want hij mocht zich weer om 13.15 uur melden in het clubhuis. Vandaag weer een brede selectie, ook Osse werd nog overgeheveld van het 6e, omdat ze vrij waren. Met een selectie van 15 man werd er afgereisd naar het pittoreske Biervliet.

Richting de tunnel begon het deze middag al fout…Stefan de B., incl. Dennis C. en zuupporter poid ondervond hevige hinder op de parking van Luctor Heinkenszand. Terwijl vrouwen met kroost aan het kloten waren, met in- en uitparkeer manoeuvres , vertrok de Luctor Heinkenszand colonne al richting zeeuws vlaanderen. De B. miste de trein richting de tol….5 euro moest de B. betalen…vooral Dennis C. was alert en attendeerden de rest dat de B. nu een 5je moest betalen. “Dan moet die maar in de trein zitten” waren de onverbiddelijke woorden van leider Sjaak.

Eenmaal aangekomen op het sportpark van Biervliet nog even wat drinken, terwijl Hanny en Guust, broer van Roel, nog even een tafelvoetbalspelletje speelden werd er rond 14.00 uur de kleedkamers opgezocht.
Het was deze middag niet heel warm en Goud had de honneurs om gebruik te maken van de diensten van zijn favoriete energiebedrijf. Een winterjas en een schrijfblok om notities te maken.   Bedankt voor deze hartverwarmende service!

Dan de opstelling…coach Sjaak had een verassing in petto…Captain Hanny kreeg rust of was hij gepasseerd vanwege de prestaties in de voorgaande wedstrijden? Enfin…vedette Hanny ernaast en vlaggen!

De opstelling:

Bas

Stefan de B.     Jeroen   John(ny) el Ahmadi    Goud

  Nouse                Lex                   Henk

                Mike

  Arno van ons                  Der Bomber

      Wissels: Aad, Hanny, Osse, Guust, broer van Roel

Deze middag geen Leon van Ons, die was gaan vissen…maar wel moeder, zus en zwager van Mien langs de lijn. Ook West liet verstek gaan (te koud). Wiebe kwam uit Engeland en zou nog de trein nemen richting Biervliet om zich later nog voegen bij de selectie.

De wedstrijd

Om 14.30 uur mocht LHZ 4 zich opmaken voor de laatste wedstrijd van 2017. LHZ begon goed aan de wedstrijd en het had weinig gescheeld of het had na één minuut spelen al de voorsprong genomen. Biervliet herpakte zich en begon de strijdbijl erin te gooien. Fysieke duels werden uitgevochten en de scheidsrechter van dienst had de handen vol. Biervliet kwam beter in de wedstrijd en het kreeg de beste kansen. In een rommelige en slechte fase van LHZ kant, kwam dan toch de voorsprong uit de lucht vallen. Jeroen gaf een schitterende lange bal op Arno van Mien, die de bal a la Marco van Basten volleerde en de bal schitterend inschoot. Enigszins onterecht kwam LHZ op voorsprong. Helaas moest Lex de strijd al in een vroegtijdig stadium verlaten met een lies blessure. Osse mocht de wei in om hem te vervangen. Niet veel later was ook bij Henk de pijp leeg en liet zich vervangen door Guust.
Ook Mike moest het toneel met een blessure verlaten, na een charge van een houthakker van Biervliet. Zo ging het wel erg hard met de wissels. Met hangen en wurgen werd de voorsprong de kleedkamers opgezocht.
Gezien de vele (gedwongen) wissels, werd zwager Arno gevraagd om z`n schoenen maar uit de auto te halen en toch maar mee te doen.

Biervliet ging weer verder waar het de eerste helft mee was geëindigd  de eerste helft. De botte bijl werd weer gehanteerd en Jeroen moest deze middag veel incasseren. Er werd maar eens duidelijk gemaakt dat LHZ deze middag toch graag met 11 man wilde eindigen aan de leidsman van dienst. Goud werd voor het team en zichzelf gewisseld voor de zwager van Mien. LHZ kwam nog goed weg, toen een schot van Biervliet op de lat belandde.
In de slotfase wist De Bomber zich toch van zijn vaste belager te ontdoen (waar nog de nodige judo-duels voorafgingen) en koelbloedig met in een 1:1 met de keeper de bal in de verre hoek krulde.
Het verzet van Biervliet was nu gebroken en LHZ kon de wedstrijd nu verder uitspelen. Nouse had toch de vlag en sjekkie moeten achterlaten en werd in de 16 geraakt door een speler van Biervliet.
René pakte dit verjaardagscadeautje met 2 handen aan en schoot de bal onberispelijk binnen. Met 3-0 gunde het technisch hart (wederom met nummer 12) een publiekswissel. Coach Sjaak werd na de overwinning nog gefeliciteerd door de Sjaak van Biervliet, echter haakte deze ouwe dibbus pootje en lagen beide coachen te rollebollen over het veld.

Een zwaarbevochten overwinning en zeker niet de beste wedstrijd van de groenhemden uit Heinkenszand, maar de punten gingen mee in de pocket.
In de kantine was ook West weer opgedoken en werd er onder het genot van een sapje “Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan” gescandeerd.
`s avonds mocht de selectie zich nog storten in het feestgedruis op de Bunga Bunga party van René, waar Aad speciaal z`n zwembroek voor de jaccuzi had meegenomen. Misschien kon die dan ook meteen de klontjes uit z`n haar eruit spoelen….

Op 24 februari mag Luctor Heinkenszand 4 weer de competitie hervatten in Hulst tegen het plaatselijke HVV`24. Of het 4e het jaar afsluit als herbstmeister is nog afhankelijk van de wedstrijd Biervliet-Axel volgende week. Wel liet titelkandidaat Patrijzen dure punten liggen in Zaamslag, zodat de competitie bovenaan spannend blijft.

Voor iedereen fijne feestdagen gewenst en op 24 februari 2018  om 13.00 uur bent u weer van harte welkom op het sportpark van HVV`24.