Grenswachters 2 – Luctor Heinkenszand 4

Vandaag de dag waar al weken naar was uitgekeken, de bekerfinale!!!
Woensdagavond was rekenmeester René, samen met het technisch hart Cowlishaw/Bakker druk bezig om de selectie voor zaterdag rond te krijgen. We mochten 18 man inschrijven voor de finale.
Helaas kwam de finale voor Nouse te vroeg, nog steeds last van de enkel en hij gunde iemand die wel volledig fit is mee te doen. Pim die belangrijk geweest was in de thriller tegen MZVC 2 werd als vervanger van de geblesseerde Nouse aangewezen.

In een heerlijk voorjaarszonnetje was het verzamelen op het sportpark van Heinkenszand.
Marnix kreeg een uitnodiging van het eerste als reservedoelman, zodoende Bas het doel mocht verdedigen deze middag. Met een nagenoeg complete selectie werd er rond 12.00 uur afgereisd naar Bergen op Zoom.

          

Lexie moest helaas de finale missen vanwege vakantie, terwijl West een weekendje weg was in Madrid en ook Ed, Arno en Roel waren helaas ook afwezig vandaag.

Aangekomen op het sportcomplex van MOC`17, dat vandaag het decor was voor alle bekerfinales, werd er nog een drankje genuttigd en een balletje getrapt.

Inmiddels was ook tegenstander Grenswachters aangekomen, met een jonge selectie en de nodige supporters uit Putte.
Dit zou weer een lastige middag worden, tegen een jong elftal, waarbij ook de zon en het kunstgras factoren waren, waar rekening mee gehouden moest worden.

Jeroen was vergeten dat zijn schoenen tegen Arnemuiden waren overleden en moest zaterdagochtend eerst nog om nieuwe pattas. Helaas waren de gebruikelijke Adidas Copa Mundial niet meer in zijn maat leverbaar, dus noodgedwongen maar op synthetische voetbalschoenen. Jeroen kon elk geval meedoen vandaag.

Rond half 2 werden de kleedkamers opgezocht.
Er waren meer spelers, dan shirts, broeken en sokken, wat de laatste weken wel eens anders was geweest…maar voor de finale was iedereen beschikbaar. Tijdens het omkleden, de opstelling van Sjaak.

De volgende spelers mochten de beker proberen binnen te slepen:

Bas

John–Hanny©–Nop- Wiebe
Hans – Jeroen –Mike- Osse
Ibie –Bek

Wissels: Der Bomber, Pim, JL16, Stefan de B., Gold, Cois en Sam

Tijdens de warming-up kreeg John last van zijn kuit. Helaas voor John en het 4e geen finale vandaag voor hem. Snel werd er omgeschakeld door het duo Cowlishaw/Bakker en mocht Pim starten in de basis.

Voor de wedstrijd was er nog pascontrole door de scheidsrechter, waarbij enkel bijzondere namen voorbij kwamen. Jeffrey Haaaaanewijk, Martyn van den Bos ( wie?), Sam Honderd, Bliek, van de bakker zeker? En Michael C… ja, die ja…en geloofde het wel.

Na de pascontrole mochten we naar het veld lopen. Er moest nog even gewacht worden op het arbitrale trio in de spelerstunnel, voordat beide ploegen gezamenlijk het veld mochten betreden.

Grenswachters was op de tribune in de meerderheid en hadden er met vuurwerk en de nodige fakkels een mooi bekerfinale sfeertje van gecreëerd.

Om 14.00 uur floot de scheidrechter voor de start van de finale.
LH4 begon goed aan de wedstrijd en binnen 3 minuten had het al een waarschuwingsschot gelost. Ook Bas werd getest en werd warm geschoten met wat afstandsschoten.

De eerste grote kans was voor LH4, Hans die de bal in de 16 goed meegaf aan de vrij staande Ibie, helaas stond het vizier deze middag nog niet zo scherp als tegen Arnemuiden en schoot recht op de keeper.

Na ruim een half uur spelen was het dan toch raak voor de groenhemden, Bek schoot de bal verwoestend uit buiten de 16. De keeper hoorde alleen de bal langs zijn oren suizen, zo tegen de netten aan. 0-1!

Grenswachters liet het hier niet bij zitten en zocht meteen de gelijkmaker. De defensie stond deze middag weer als een huis, al waren de rappe flankspelers een ware plaag voor Pim en Wiebe, maar de kansjes die gecreëerd werden, waren schoten buiten de 16 en bas stond uitstekend te keepen.
LH4 had voor rust nog een goede mogelijkheid op de 0-2, ware het dat die counter niet goed werd uitgespeeld met een overtal situatie werd de bal simpel verspeeld.

Met een 0-1 voorsprong werden de kleedkamers opgezocht.

Pim moest even bijkomen van al het loopwerk en werd vervangen door Sam, terwijl Hans een linie terugzakte naar de rechtsback positie.

De 2e helft begon Grenswachters sterk aan de wedstrijd. Hannie en Nop hadden hun handen vol aan de aanvallers van Grenswachters, die zelfs met 4 spitsen van voor liepen om een doelpunt te forceren.

Na 60 minuten was de pijp leeg voor de oudste man van het veld, Hans speelde een uitstekende wedstrijd en mocht uitgeput toekijken in het zonnetje naar het verdere verloop van de wedstrijd.

Lange tijd hield de defensie stand, al hing een doelpunt voor Grenswachters in de lucht. Die viel er uiteindelijk ook rond de 70e minuut was het raak. Een bijna identiek doelpunt als in de eerste helft, de speler van Grenswachters haalde verwoestend uit buiten de 16 en liet Bas kansloos achter.

De meegereisde supporters uit Putte kregen hoop en even leek het erop dat het nog een lastige wedstrijd zou gaan worden, met wellicht nog een verlenging.
Hier wenste Sam niet aan mee te werken en na goed doorgaan in een duel, waarbij hij goed zijn lichaam gebruikte en de bal op maat op het hoofd van Bek plaatste en de 1-2 kon binnen knikken.
Grenswachters bleef tot het einde door knokken , in deze spannende en sportieve wedstrijd.

Het was nog lange tijd met geknepen billen wachten voor alles met een groen hart.

Nadat de laatste corner van Grenswachters achter was gegaan, floot de scheidsrechter voor de laatste maal en mocht LH4 voor het eerst een beker voor senioren elftallen binnenslepen voor de fusieclub Luctor Heinkenszand.

Aanvoerder Hannie mocht de beker in ontvangst nemen, waarna de feestvreugde kon beginnen.

De eerste pinchers bier werden verzorgd door het bestuur, nogmaals hartelijk dank!

             

 

Verder iedereen bedankt die aanwezig is geweest op deze geweldige dag, ook de mannen van het 2e, 3e en 6e die aanwezig waren enorm bedankt voor jullie steun!

Na de feestvreugde bij MOC`17 werd er nog een kleine pitstop gehouden bij de Raayberg, waar nog een klein feestje werd gevierd, waarna het pad rond 20.00 uur hervat werd richting Heinkenszand om aldaar nog de CL finale te kijken en deze schitterende dag af te sluiten.

                

Kapelle 5 – Luctor Heinkenszand 4                            1-8
DwO`15 2 – Luctor Heinkenszand 4                           2-4
Kloetinge 6 – Luctor Heinkenszand 4                         0-2
MZVC 2 – Luctor Heinkenszand 4                              1-1 (wns 3-5)
Luctor Heinkenszand 4 – De Noormannen 2              5-2
Grenswachters 2- Luctor Heinkenszand 4                 1-2

               

Volgende week zaterdag vind weer de jaarlijkse BBQ plaats, waarna LH4 van een welverdiende zomerstop gaat genieten en in september weer een poging zal gaan doen de beker te prolongeren.

Tot volgend seizoen!