Arnemuiden 4-Luctor Heinkenszand 4

Vandaag alweer de laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Arnemuiden.
Thuis werd nog met 17-1 gewonnen, maar van onderschatting moest deze middag toch gewaakt worden tegen de rode lantaarndrager.

Na de nederlaag tegen Vlissingen 2, waardoor het kampioenschap definitief uit het zicht was en een aantal selectieleden zich spaarde voor de bekerfinale of andere verplichtingen hadden ingepland op zaterdag, hadden we vandaag toch een relatief goed vertegenwoordigd Luctor Heinkenszand 4 op de been.

Aangezien Bas weer de bank moest warm houden bij het 1e als reserve keeper, mocht hij toch eerst nog speelminuten maken bij het 3e om 12.30 uur . Ook bek mocht weer met het 1e mee proberen de titel binnen te slepen.

Zoals wel vaker dit seizoen, konden we weer een beroep doen op Gordy en Osse en ook Sietse van het 6e wilde de mannen het 4e bijstaan deze middag.

Vanwege het “keepersprobleem” werd Dennis C. donderdagavond benaderd of hij zijn handschoenen wilde oppakken en deze middag als speler/coach te fungeren als rechterhand van Sjaak.

Ook Arno van Mien was weer van de partij en als grootste verassing werden de kicksen van West 34 nog van zolder gehaald om een potje te ballen om 14.30 uur.

Helaas moest Cois op het laatste moment afzeggen en zoals de oplettende kijker op het bordje had geconstateerd had Grootmeester René donderdagavond met het wekelijks puzzelen voor de selecties per ongeluk Jeroen tweemaal op het bordje geplaatst. Gelukkig betekende dit niet meteen de schaak mat.
Gold die niet zeker was of die kon spelen, maar als supporter toch aanwezig was, had voor de zekerheid maar zijn spullen meegenomen en Sjaak durfde het zelfs deze middag aan met Stefan de B. en Gold tegelijk te laten starten in de basis!!
Een andere verassing die het duo Cowlishaw/Bakker deze middag was om West op doel te posteren.

De opstelling voor het potje om de keizersbaard deze middag:

West 34

Goud–Hanny©- Osse-Stefan de B.
Nouse- Jeroen –Mike- Gordy
Ibie –Arno van Mien

Wissels: Adriaan, Dennis C, Sietse, Hans (2e helft)

Deze middag mochten we aantreden op kunstgras, een goede generale voor de finale op 1 juni, waar de wedstrijd ook op kunstgras gespeeld gaat worden.
Om 14.30 uur floot een “oude” bekende, dhr. M. Kedde voor de laatste wedstrijd dit seizoen van het 4e.

Des Ochtens had het nog flink geregend en `s middags kwam de zon goed door, wat de temperatuur op het veld de spelers deed overkoken.

In een beginfase, waar de jonge mannen van Arnemuiden zeker niet minder waren en West nog een keer redding moest brengen, was daar toch de verassing van de middag toen Arnemuiden door onzorgvuldig voetbal van LH4 kant, de 1-0 kon noteren.
Na 20 minuten sloop toch de vermoeidheid bij de mannen van Arnemuiden in de benen en werden de eerste wisselingen al doorgevoerd.

LH4 herpakte zich en stelde orde op zaken. Ibie kon de 1-1, 1-2 en 1-3 nog voor rust noteren.

Een speler van Arnemuiden opperde nog om de wedstrijd maar bij 1-2 af te doen, dan verloren ze ook eens een keer met beperkte score. Prima, was het antwoord van Jeroen, echter is het al 1-3…

Op slag van rust kreeg ook Nouse nog een mooie mogelijkheid via een 1-1 van een speler van Arnemuiden. Nouse leek te gaan scoren, maar struikelde over zijn eigen voeten.
Dit was meteen ook de laatste actie van Nouse, waar de enkel weer dwars lag en met het oog op de finale a.s. zaterdag geen risico`s nam en zich niet vervangen door Sietse.

Met een marge van 1-3 werd de thee opgezocht.
In plaats van de gebruikelijke kleedkamer, werd er gerust in een heerlijk lente zonnetje en genoot iedereen zichtbaar van de leuke pot tegen Arnemuiden, die deze middag ook wel zin hadden in het potje te ballen gezien de selectie van 25 man die deze middag aanwezig was voor de thuisploeg.

De 2e helft ging LH4 verder waar het voor rust geëindigd was en kon Ibi zijn 2e hattrick deze middag maken en uitlopen naar een 1-7 voorsprong. Met de 6 doelpunten van Ibie thuis tegen Arnemuiden en de 7 klapper van deze middag mag hij zich topscoorder van het seizoen 2018-2019 noemen van LH4.

Ondertussen mocht ook speler/coach Dennis C. zich in de spits begeven om zijn eerste senioren doelpunt proberen te maken.
Alle ballen op Dennis in de hoop dat hij een bal erin zou schieten….die kwam er uiteindelijk ook.

Waar velen zullen denken, die kreeg die tegen zich aan geschoten zeker??
Niets is minder waar, met een schitterend afstandsschot vol in de bovenhoek ging de bal erin. Even was er nog onzekerheid, want de KNVB claimde dat de bal nog werd aangeraakt door een speler van Arnemuiden, maar inmiddels is het doelpunt vrij gegeven aan Dennis C.

Ook Arnemuiden kon nog iets terug doen, al stond West nog een aantal ballen weg te boksen a la Onana, tegen de 2 tegen doelpunt kon hij geen weerstand bieden.

Ook Jeroen hield het voor gezien, toen één schoen het voor gezien hield. Net 1 wedstrijd teveel, aangezien zaterdag nog de beker op het programma staat.

Met een 3-8 werd er nog een spa geel genuttigd en teruggekeken op een mooi seizoen, wat zaterdag nog de kers op de taart kan bezorgen als de beker omhoog gehouden kan worden om 16.00 uur.

Vlissingen 2 werd deze middag kampioen, door zelf niet te spelen, maar zag concurrent De Noormannen 2, verassend onderuit gaan tegen MZVC 2 met 1-5 en is niet meer te passeren op de ranglijst.

Ook tegenstander in de bekerfinale Grenswachters 2 stond op polepositie om de titel te grijpen, 0-13 leek voldoende in de kampioenswedstrijd, echter won concurrent Cluzona 2 met 0-17 en zo is Cluzona alsnog kampioen met 3 doelpunten verschil.

Tegenstander Grenswachter 2 strijd dus evenals LH4 voor de laatste kans dit seizoen om een prijs.

Zaterdag 1 juni 2019 bent u om 14.00 uur van harte welkom op Sportpark Rozenoord (Neutraalterrein MOC`17 ) te Bergen op Zoom om de mannen van Cowlishaw/Bakker naar de overwinning te schreeuwen.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de bus, voor aanmeldingen kan je aanmelden bij René Goetheer
(06-118623269) of renegoetheer@hotmail.com