Op maandag 5 april, Tweede Paasdag, organiseren de op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal samenwerkende verenigingen Apollo ’69 en Luctor Heinkenszand samen met Sparta Rotterdam een clinic. Deze clinic wordt gegeven door een aantal speelsters en trainers van het 1e vrouwenelftal van SPARTA Rotterdam en wordt gehouden op het sportpark van Luctor Heinkenszand. Maar liefst 60 meisjes zullen deelnemen. De clinic zal gegeven worden zoals de Vrouwen 1 van Sparta trainen dus enorm leuk voor de meiden om dit te ervaren.

Samenwerking Apollo en LH

Deze clinic is onderdeel van de twee seizoenen geleden gestarte samenwerking tussen de beide verenigingen.  Een samenwerking die tot doel heeft te borgen dat op zowel de korte als de lange termijn meiden en vrouwen in hun eigen regio en leeftijdscategorie kunnen voetballen. Inmiddels hebben de twee verenigingen samen bijna 150 meiden- en vrouwenvoetbalsters en is voor wat betreft de jeugd de samenwerking met DWO het afgelopen seizoen ook opgestart.

Aparte commissie voor meiden- en vrouwenvoetbal

Een gezamenlijke commissie is verantwoordelijk voor de uitvoering van het gezamenlijke beleid en heeft volledige focus op de meiden- en vrouwenvoetbaltak. De commissie is, naast de gebruikelijke zaken zoals het opleidingsbeleid, verantwoordelijk voor nevenactiviteiten. Dit om de binding te versterken en om meer aandacht te geven aan het meiden- en vrouwenvoetbal in de regio. De clinic met Sparta is een voorbeeld daarvan. Dit alles zorgt voor een gestage groei van de gezamenlijke tak.

Geen publiek

Door de coronamaatregelen mag er jammer genoeg geen publiek aanwezig zijn bij de clinic. We hopen dat jullie hier begrip voor hebben.