2 juni 2018… de datum die Luctor Heinkenszand 4 al weken rood omcirkeld had in de agenda.
De kampioenswedstrijd tegen Hontenisse 2. Helaas viel dat sprookje 4 weken geleden in duigen doordat Hontenisse zich liet uitschrijven uit de competitie.
Helaas geen kampioen en kon de op papier sterkste ploeg bij aanvang zich toch nog kronen als kampioen. Waar LHZ4 nog Herbstmeister de winterstop inging, ging de schaal, mede mogelijk gemaakt door Hontenisse, naar de buren uit 4453.
Bij deze feliciteren we Patrijzen 2 en veel succes in de 3e klasse!

Waar we tot de laatste ronde nog meespeelden voor de titel, wilde we het geslaagde seizoen in stijl afsluiten. De traditionele wedstrijd tegen Luctor`88 4 (nu Luctor Heinkenszand 3 zondag) kon helaas geen doorgang vinden, omdat het team van coach Hoate slecht 3 spelers kon opstellen.
Als alternatief werd er besloten een onderlinge (afscheids)wedstrijd te spelen van 2 x 30 minuten.

De teams werden ingedeeld naar de afscheidnemende West en Leendert (ouderdom) en Arno (vanwege werkzaamheden).

Team West:
Dennis C en Dennis G,  West, Lex, Marnix, Mike, Nouse, Aad en John

team Leendert/Arno:
Stefan de B., Jeffrey, Poit, Ed, Leendert, Bas, Wiebe

René zou de eerste helft zijn fluit hanteren en de wedstrijd in goede banen leiden.

Waar sommige spelers nog de naweeën hadden van de 25 +, werd er om 14.30 uur afgetrapt.
na circa 10 minuten mocht Arno zijn eerste doelpunt noteren, door een schitterende assist van Goud. Helaas wel van de andere partij….Aad kon het niet langer aanzien en verloste de nog half bezopen Goud uit zijn lijden. Poit mocht als trouwe zuupporter van het eerste uur ook zijn opwachting maken en laten zien, dat hij niet alleen loopacties heeft naar de bar.
Team Leendert/Arno kon geflatteerd uitlopen naar een 5-1 voorsprong bij rust. De moegestreden mannen zochten de kleedkamers op, waar een bladje bier klaar stond en er een gelegenheid was voor een peukie.
Dit biertje deed bij sommigen wonderen bij team West, conditioneel viel team Leendert/Arno terug en kon team West terug komen. Sommige spelers begrepen deze afscheidswedstrijd niet helemaal…. Zo moest scheidsrechter Bas nog ingrijpen en Hanny geel geven. Ook Stefan de B. schopte Marnix uit de wedstrijd. Wiebe schoot ploeggenoot Goud vol in het gezicht en ook West werd geen doelpunt gegund, waar Wiebe op de brommert was en de ouwe rot kansloos liet in sprintduels, 3 doelpunten scoorde bij keeper Dennis C en zelf nog de panna kreeg van diezelfde Dennis C.
Nadat Arno met een schitterend doelpunt nog liet zien waarom hij de topscoorder was van LHZ4, vond Bas het niet meer langer kunnen na de charges en commentaar op de leiding, riep hij Arno, Leendert en West bij zich en gaf hen de rode kaart. Aan de kant werden de spelers opgevangen door coach Sjaak, die de mannen bedankten voor de mooie voetbaljaren met een bierpakketje.

Onder het genot van een biertje werden nog de prijzen uitgedeeld.Zo mocht Arno van Ons de gouden schoen in ontvangst nemen, Jeroen de Assist koning, Goud de (g)oude zaag en voor West de pechvogelprijs. Tevens werd het gouden duo Bakker/Cowlishaw en “Regelneef” René  in het zonnetje gezet voor hun bijdrage voor het seizoen 2017-2018.

De avond werd tot in de late uurtjes afgesloten met de traditionele jaarlijkse BBQ, dat weer in de puntjes was geregeld door René.

Volgend weekend is het 4e nog te bewonderen langs het veld bij de promotiewedstrijd van het 1e elftal en dan zullen we pas medio september weer te bewonderen zijn op de sportvelden.
Inmiddels is de eerste aanwinst al vast gelegd voor volgend seizoen, waar Leon Bek, Arno van ons moet doen vergeten in de spits. Tevens is het technisch hart nog druk bezit met de selectie voor komend seizoen op sterkte te brengen en druk bezit is op de transfermarkt.

Tot in het seizoen 2018-2019!